Svaki put kada konzumiramo narandže za sokove, ili jednostavno kao voće, mi odbacujemo ljusku, jer je ne koristimo baš.

Ali ovo je velika greška jer ima puno svojstava i može imati mnogo upotreba koje vjerovatno niste znali.

Hajde da saznamo koliko vam je korisno koristiti koru i ne brinite o gorkom ukusu, jer na kraju ćemo vas naučiti kako ih pripremiti kako bi izgubili gorčinu i uživali u njima maksimalno.

Smanjuje holesterol:

Narandža po sebi ima brojne antioksidante koji su izuzetno korisni za borbu protiv slobodnih radikala, odgovornih za stvaranje opasnih bolesti; Ali upravo one u njima su najbolje za smanjenje LDL holesterola, koji je akumulirao plakove unutar naših arterija i oštetio srce.

Image result for kora od narandže liječi

Eliminiše kiselost:

Ako imate probleme zgrušavanja, ništa bolje od kore od da se opet osjećate dobro. Korisite ovaj prirodni lijek 20 dana i primijetit ćete značajno olakšanje od zgrušavanja.

Sprečava kancer:

Kao što je ranije rečeno, odbija slobodne radikale, a kora takođe sadrži i druge hemikalije koje inhibiraju rast ćelija karcinoma.

Respiratorni problemi:

Također ima vitamine C, koji stimulišu imuni sistem i pomaže u prevenciji respiratornih bolesti kao što su bronhitis, prehlada, astma i gripa.

Stimuliše varenje:

Dijetetsko vlakno pronađeno u kori pomaže pacijentima koji pate od iritabilnog crijeva, i upale abdomena. Infuzija kore od pomaže u varenju i ublažava bol.

Aromatizer zraka:

Aroma kore je opojna. Kao i svi ostali mogu savršeno da služe kao aromatizer okruženja. U pećnici možete zagrijati kore narandže i istovremeno ih miješati s cimetom, i listovima mente.

Image result for kora od narandže liječi

Izbjeljivanje zuba:

Ako želite da izbijelite zube, prvo probajte kori. Koristite bijelu unutrašnjost kore od narandže kako biste trljali zube, koji će pored izbjeljivanja pomoći spriječiti osjetljivost zuba.

PROČITAJTE  Izgledat će odlično: Namočite noge u ovu mješavinu kako biste izliječili suhu i ispucalu kožu na stopalima!

Đubrenje za biljke:

Kora narandže je idealna kao đubrivo, jer ima puno azota koji pomaže biljkama i cvjetovima da postanu jači i brži. Svi hranjivi sastojci u kori su korisni za vašu baštu.

 

 

 

Zatim ćemo vas naučiti kako pripremiti kandirani sirup od narandže tako da možete izvući najviše od ovog predivnog voća.

Sastojci:

– ½ kilograma narandže

– ½ kilograma šećera

– ½ litra vode

Priprema:

– Prvo, važno je da izaberete organske narandže, jer su obične pokrivene pesticidima koji ih štite od insekata, ali ovi pesticidi su veoma opasni za zdravlje, tako da je od suštinskog značaja za vrijeme pripreme ovog recepta da se koristi organske.

Image result for kora od narandže liječi

– Očistite narandže i uklonite neku od bijele kože iznutra, ali ne u potpunosti.

– Presjeći narandže u fine trake i staviti ih u toplu vodu. Kada proključa, isprazni i ponovi istu operaciju 5 puta. Ovo u suštini služi da se izgubi gorki okus.

– Kada ponovimo postupak koji će ukloniti gorki okusa, pola litra vode stavite u vodu sa korama i pola kilograma šećera i kuhajte pet minuta.

– Uklonite sa vrućine i pustite da stane do sljedećeg dana.

– Sutradan kuhati ponovo dok narandže ne postanu braon i sjajne su. Kada je sirup debeo, uklonite.

– Na isti način možete pripremiti kore limuna, grejpfruta, mandarina ali uveijk odvojeno, tako da se ukusi ne miješaju.

Image result for kora od narandže liječi

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate.

PROČITAJTE  ŽENE UPOZORENJE: Ovih 10 stvari nipošto ne smijete raditi u toku menstrualnog ciklusa! Može biti opasno!
Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom.

PROČITAJTE  ČUDO SE DESILO: Tek rođena beba proglašena MRTVOM-a onda se fascinatno vratila u život
Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here