Prije tri godine ostala je bez posla i s 20 maraka kupila kartu Banja Luka-Kupres u jednom pravcu. Prvi novac bio je od branja bobica kleke.

Novi život je započela na Kupreškoj visoravni zidanjem kuće na temelju sušare. Iz porušene kuće izvlačila je kamen, grede.

“Kada sam postavila zadnje cigle pahulje su padale po meni. Ja se popnem, majka mi dodaje cigle i malter u kantici.”, priča svoje iskustvo Sanela Bašić.

Mrkva, kupus, luk – donose solidne prihode. Povrće proizvodi prirodno, na nadmorskoj visini od 1.200 metara, reklamira na društvenim mrežama.

“Što ima veze ako je povrće sitnije, ako je  zdravo”. Radni dan počinje prije izlaska sunca.

Čak i vodu za zalijevanje donose u kantama. U baštu je dolazila divljač zbog čega su postavili električnog čobana. Zec se gostio kupusom, medvjed jabukom.

“Divlje životinje su nešto normalno. Selo je napušteno”, rekla je Sanela. Kad se vratila nije imala struju, i vodu.

Zime su oštre, a kad snijeg zapada – ne može se nigdje. Za gradskim životom ne žali. Tamo je radila nekoliko poslova, i stalno bila pod stresom. Ovdje je došla s pet maraka kusura, i za dvije godine napravila kuću, i kupila auto.

PROČITAJTE  S polja izgleda jako mala, ali zavirite unutra... FASCINIRATI ĆE VAS

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

PROČITAJTE  BRZO, JEFTINO I JEDNOSTAVNO: Čokoladni kruh koji ćete obožavati

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode.

PROČITAJTE  Recite zbogom opadanju kose: NAPRAVITE MASKU ZA 10 MINUTA
Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here