Većina domova kada dođu hladni dani grije se pomoću raznih električnih grijalica i njima sličnih uređaja.

Ono na šta nas upozoravaju jeste pravilno rukovanje sa grijnim tijelima, jer je veliki procenat požara koji izbijaju baš zbog loše upotrebe ovih aparata.

Grijalice su drugi po redu razlog požara što mnoge ostavlja bez komentara s obzirom da se veliki broj grije pomoću njih. Nije na odmet da obratimo više pažnje na ovo.

Kada se grijalice nepravilno koriste mogu da postanu najgora noćna mora. Stručnjaci ističu da kada su grijalice uzrok požara najčešće je došlo zbog upotrebe produžnog kabla. Nije svaki produžni kabal sposoban da podrži različitu voltažu koji se u njega uključuje istovremeno.

Ako ostavite bez nadzora produžni kabal, onda može da se desi i katastrofa. Prije nego što uključite grijalicu sljedeći put imajte na umu:

1. nikada ne ostavljajte grijalicu bez nadzora.

2. nemojte da spavate dok grijalica radi.

3. držite grijalicu udaljenu od namještaja, odjeće i zavjesa minimalno jedan metar.

4. postavljajte grijalice na tvrdu i neflamabilnu površinu (kao što je pod na keramičkom pločniku)

Image result for Ovaj uređaj nikako ne smete uključivati u produžni kabl, a zimi to većina redovno radi

5. držanje grijalice podalje od djece i kućnih ljubimaca

6. isključivanje grijača prilikom spavanja ili napuštanja prostora

7. Korišćenjem grijalica za prostor koje su testirane na najnovije sigurnosne standarde i sertifikovan

8. Ogromna grijalica može oštetiti raspoloživi kiseonik, što dovodi do stvaranja viška emisije ugljen-monoksida;

PROČITAJTE  Čudesno piće: Ne osjećaš glad, a skidaš po 1 kilogram svaki dan!

9. Održavanje prozora u prostoriji otvorenim i držati vrata otvorena kako bi se osigurala odgovarajuća ventilacija;

10. Pregledjate je svake godine, prije ponovnog korištenja.

11. Ne koristite nesigurne jeftine grijalice, koje će vam samo stvoriti probleme prilikom grijanja prostorija u kući.

Umesto da pribegavate opasnim načinima zagrevanja kuće, posvetite malo pažnje sprečavanju izlaska temperature iz vašeg doma. Nabavite trake za prozore i vrata ili neke štitinike koje ćete držati toplotu unutra i sprečiće duvanje ispod vrata. Koristite i foliju za pakovanje sa mehurićima koju ćete staviti na vaše prozore ne biste li sprečili hlađenje prostorije.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma.

PROČITAJTE  Patite od slabe cirkulacije, i noge su vam uvijek hladne?! Ovo je pravo rješenje za vas!
Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode.

PROČITAJTE  Da li će se desiti? Za danas "Najavljen" SMAK SVIJETA, polovi će se obrnuti, SUNCE POCRNITI
Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here