Dlake na licu nisu ništa novo. Srećom, danas postoji mnogo načina i rješenja koja vam mogu pomoći da riješite ovaj problem.

Privremeno uklanjanje dlaka moguće je čupanjem, brijanjem, ,depilacijom, kremama za uklanjanje dlačica… Međutim, trebalo bi imati u vidu da je ciklus rasta dlake  kratak, te ih treba često uklanjati. Imajte na umu da se čupanjem ne pojačava rast dlake, jer je hormonski regulisan.

Sve žene imaju svijetle, slabe dlačice. I to je normalno. Problem je kad primijetimo jače dlake. Šta se dešava tada?

Ovu pojavu doktori prepoznaju kao hirutizam i najčešće se javlja kao posljedica povišenog nivoa androgenih hormona, i smetnji u lučenju nadbrubrežnih žlijezdi.

Naravno, maljavost može da bude i posljedica genetske predispozicije ili individualni odgovor organizma. Dlake nastaju zbog dejstva enzima u tkivima.

83679_profimedia0167664112-brijanje-1

Takođe, postoje istraživanja koja ukazuju da brkove i brade mogu izazvati i hemijske supstance iz hrane koje dovode do demodifikovanog dejstva hormona.

Nekada maljavost uslovljavaju i neki lijekovi, šećerna bolest i drugi faktori. Ako se javi pojačana maljavost u trudnoći, ta pojava se ne smatra hirutizmom.

– Dakle, prvo treba da se uradi hormonski status, da se utvrdi koliko pojedini hormoni odstupaju. Nakon toga se prepisuje terapija.

Trajno uklanjanje dlaka je moguće ako se uništi korijen. U tu svrhu se koristi laserska epilacija, za koju se koriste medicinski laseri . Ovaj tretman biće efikasan na tamno pigmentisanim dlakama, a nakon laserske epilacije dlake će biti tanje i manje vidljive.

– Rezultati koji se postižu laserskom epilacijom su drugačiji od pacijenta do pacijenta. Ona nije trajno rješenje, ali su žene zadovoljne postignutim efektima.

Ova slika nije smešna!

Prirodna rješenja:

Želatin:

Za pripremu ovog lijeka, sve što treba da uradite je da miješate jednu žlicu želatina, dvije kašike mlijeka i nekoliko kapi limunovog soka i eteričnog ulja lavande. Dobro miješajte ovu mješavinu i stavite je u mikrotalasnu peć u trajanju od 15 sekundi. Zatim morate ovu mješavinu primijeniti na kritičnu oblast i ukloniti je nakon pet minuta.

PROČITAJTE  Prava domaća hurmašica na TRADICIONALAN NAČIN

Kurkuma:

Na Bliskom istoku žene upotrebljavaju ovaj tretman stoljećima.

Kurkumu u Indiji zovu i žuto zlato, to je jedan od najdragocjenijih i najljekovitijih začina. Kurkuma se preporučuje koristiti i u – kozmetici.  Kurkuma čisti kožu, uklanja mrtve stanice i druge nečistoće s površine kože.

Njega kože nije samo u svrhu ljepote, ona ide u sve pore organizma. Jer, sve što stavimo na kožu, za 20 minuta već je u krvotoku. Kroz kozmetiku možemo prevenirati, ali i potaknuti neravnoteže u tijelu.

Za ovaj lijek morate napraviti pastu pomoću 1/2 šolje kurkuma i dovoljno mlijeka da napravite pastu. Nanesite pastu na kožu i trljajte kružnim pokretom.

Image result for kurkuma za brkove

Kajsije:

Pomiješajte ½ šoljice suhog praška marelice sa jednom kašičicom meda. Sada primijenite ovu smjesu na lice i pustite da tako ostane oko pet minuta. Nakon 5 minuta uklonite pastu pomoću kružnog pokreta.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

PROČITAJTE  Trik za farbanje uskršnih jaja: JEDINSTVENA IDEJA (VIDEO)

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode.

PROČITAJTE  Zdravo jelo za koje će vam svi tražiti recept: Jeftino a ukusno (VIDEO)
Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here