Ono što mnogi ljudi trenutno ne znaju su prednosti ili posljedice hrane koju jedu, što je zaista ozbiljno jer bi mogli da jedu nešto potencijalno štetno za tijelo i oni to ne bi znali, ili mogu prestati da jedu nešto što je korisno za njihovo zdravlje.

Zbog toga se morate postaviti ovo pitanje. Da li stvarno želite postati jedan od tih ljudi, ili želite da znate koristi koje vam donose određena namirnica? Danas ćete pronaći čuda koje banana može učiniti sa tijelom, životom i zdravljem.

Banane su jedna od najzdravijih namirnica. Ako svaki dan pojedete dvije zrele banane, tijelu ćete osigurati visoku razinu antioksidanata . Istraživanja su pokazala da zrelije banane imaju veću razinu antioksidacijskih spojeva. Ako u razdoblju od 30 dana jedete 2 banane dnevno, primijetit ćete niz promjena.

Image result for prezrele banane

Povećavaju razinu energije

Banana sadrži 3 prirodna šećera – fruktozu, glukozu i saharozu. Banane brzo povećavaju razinu energije i održavaju je stabilnom. 2 banane su dovoljne za trening od 90 minuta.

Banane potiču mršavljenje

Jedna porcija banana sadrži 100 kalorija. Zato su banane odličan izbor za one koji žele izgubiti suvišne kilograme. Jedna banana sadrži oko 3 grama vlakana koja potiču stvaranje osjećaja sitosti.

Banane potiču kognitivne funkcije

Banane će dulje vrijeme održati stabilnu razinu šećera. To potiče rad mozga. Visoka razina kalija će povećati fokus, a visoka razina magnezija koncentraciju.

Banane reguliraju razinu hormona

Banane sadrže visoku razinu kalija. Jako su dobar izvor nutritivnih spojeva koji reguliraju proizvodnju hormona.

Banane ublažavaju žgaravicu

Zahvaljujući visokoj razini kalija, banane će ublažiti kiselost unutar želuca, a visok udio kalija će potaknuti rad probave.

Image result for prezrele banane

Banane reguliraju razinu krvnog pritiska

Istraživanja su pokazala da dvije banane mogu smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova.

Sudjeluju u prevenciji anemije

PROČITAJTE  Sa samo jednim sastojkom riješite se HEMOROIDA kod kuće za samo nekoliko dana!

Banane su dobar izvor željeza. Zahvaljujući udjelu vitamina B6 banane će potaknuti proizvodnju bijelih krvnih zrnaca.

Banane smanjuju rizik od nastanka niza bolesti

Banane sadrže visoku razinu antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala u tijelu.

Banane olakšavaju prestanak pušenja

Istraživanja su pokazala da magnezij, kalij i vitamin B6 mogu pomoći u prestanku pušenja.

Banane ublažavaju mamurluk

Banane su odličan izvor elektrolita, zbog čega ih stručnjaci preporučuju za ublažavanje mamurluka.

Image result for prezrele banane

Banane ublažavaju zatvor

Banane su dobar izvor vlakana, a vlakna reguliraju rad probavnog sustava.

Banane smanjuju rizik od nastanka poremećaja u radu mozga

Istraživanja su pokazala da banane mogu smanjiti rizik od nastanka Alzheimerove bolesti, i rizik od Parkinsonove bolesti.

Banane poboljšavaju pamćenje

Banane su odličan izvor triptofana, kalija i magnezija koji poboljšavaju pamćenje.

Banane štite zdravlje srca

Banane imaju odlična nutritivna svojstva. Istraživanja su pokazala da povećanjem unosa kalija možete smanjiti rizik od  bolesti kardiovaskularnog sustava.

Image result for prezrele banane

Banana, iako korisna, može imati visok nivo kalijuma i može promijeniti određene metaboličke i nervne funkcije ako ne konzumirate umjereno.

Mnogo puta kada čujete frazu “prednosti hrane”. Odmah dolazi na um povrće, međutim, ponekad imamo sreće naći hranu poput banana, koja osim super koristi, ima nevjerovatan okus.

Banana vam može pomoći u raznim faktorima i bolestima, kao što su:

Depresija:
Banana ima komponentu koja se naziva triptofan, koji se prilikom ulaska u tijelo pretvara u serotonin, poznat kao hormon sreće, tako da ublaži depresiju.

PMS:
Ovaj isti hormon pomaže u kontroli nivoa hormona u ovom slučaju.

Anemija:
Najčešća anemija je nedostatak željeza, a banana je odličan izvor željeza, tako da je to vrlo dobar način za borbu protiv nje.

Image result for prezrele banane

Poboljšava nervni sistem:
Zbog toga što je izuzetno bogata glukozom i vlaknima, tako da kada jedete jednu imat ćete energiju tokom cijelog dana i obezbijedi ćete optimalnu količinu glukoze ili šećera koji vaši neuroni trebaju funkcionisati.

PROČITAJTE  Vrijeme je da počnete: Ćelije raka umiru kada jedete jednu od ovih namirnica!

Čir:
Čir na želucu efikasno se liječi bananama, jer tekstura ove hrane omogućava oblikovanje prevlake na stomačnim zidovima kako bi se stvorio zaštitni sloj protiv kiselina, međutim, ako zloupotrebljavate konzumaciju banane ovo će seigrati protiv vas jer će biti više glukoze od vlakana i završićete sa većom kiselošću stomaka.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

PROČITAJTE  DRVO NOVCA I SREĆE: Privlači ih u vašu kuću poput MAGNETA!

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here