Iako je vaše zdravlje obično odraz onoga što jedete, dobro ukupno zdravlje ne mora nužno značiti da morate živjeti na ograničenoj ishrani.

Da biste poboljšali svoje zdravlje i dobrobit, potrebno je da uzmete u obzir i detoksifikaciju vaše jetre svaki put, kao i podršku vašoj funkciji digestivnog sistema. Ako to uradite i imate zdravo izbalansiranu ishranu, rezultati će vam biti mnogo brži.

Ono što vam preporučujemo jeste da pijete toplu vodu sa malo limunovog sokova i jabukovog sirćeta. Trebalo bi to učiniti na prazan stomak. Redovno sprovođenje ove rutine neće samo pomoći da izgubite težinu, već i poboljšati vaše zdravlje.

Zdravstvene prednosti limuna i jabukovog sirćeta

Zdravstvene prednosti limuna su neosporne. On ima moćne antioksidativne, antivirusne i antimikrobne osobine. Ovaj citrus je bogat različitim hranjivim sastojcima, poput vitamina C, vitamina B kompleksa, kalcijuma, magnezijuma, kalijuma i gvožđa. Iako kisel u prirodi, limun zapravo stimuliše alkalno unutrašnje okruženje.

Pored toga, jabukovi sirće je jedan od najčešćih kuhinjskih sastojaka koji se uglavnom koriste kao dodatak mnogim salatama, sosovima. Osim toga, zahvaljujući brojnim lekovitim svojstvima, sirće ima dugu tradiciju korištenja kao prirodnog lijeka protiv određenog broja zdravstvenih stanja. Kao i sok od limuna jabukov sok sadrži visok sadržaj hranjivih materija kao i snažne antibakterijske i antivirusne osobine. On takođe ima visok sadržaj minerala. Slično s limunovim sokom, sirće je kiselo po prirodi, ali promovira alkalno okruženje u tijelu. Zato je veoma korisno za smanjenje nivoa šećera u krvi, holesterola i krvnog pritiska.

Related image

Kako jabukovo sirće i limun stimulišu gubitak težine

Iako su jaki lijekovi kada se koriste pojedinačno, limunov sok i sirće su još snažniji u kombinaciji. Za početak, oni su izuzetno korisne za regulisanje i podršku pravilnom varenju. Zapravo, efikasno smanjenje tjelesne mase zavisi od vašeg probavnog sistema jer pomaže vašem tijelu da pravilno metaboliše hranu koju konzumirate, apsorbuje esencijalne hranljive materije i eliminiše toksine iz tijela.

PROČITAJTE  Nakon samo jednog korištenja ovog soka nestat će perut i kosa će biti blistavija nego ikad!

Štaviše, ovaj nevjerovatan piling za mršavljenje aktivira enzime koji imaju važnu ulogu u procesu varenja zajedno sa korisnim bakterijama čvrstoće, koji su takođe potrebni za pravilno varenje. Poslejdnje, ali ne i najmanje važno, ovaj recept podržava redovnu pokretljivost crijeva što znači da promoviše pravilno eliminisanje toksina iz tijela.

Image result for limun i jabukovo sirće

Jedan od najvažnijih efekata ovog pića je alkalno okruženje u vašem tijelu. Ovo je od kritične važnosti za pravilno funkcionisanje tijela, naročito ako znate da hronična kiselina dovodi do hroničnog upale, što ošteti vaše organe, kompromituje vaše zdravlje na nekoliko različitih nivoa i vremenom izaziva ozbiljna zdravstvena pitanja, uključujući i rak.

Štaviše, ovaj recept koji se sastoji od limuna i jabučnog sirćeta može poboljšati funkciju jetre na dva nivoa – čisti jetru od toksina koje unosite dnevno, i podržava odgovarajuću varijaciju hranljivih sastojaka i apsorpciju. Najbolje od svega, ubrzava metabolizam masti.

Ovaj recept je takođe pogodan za sprečavanje nezdrave želje i potiskivanje apetita.

Sve u svemu, redovna konzumacija ovog pića poboljšaće varenje i metabolizam, što za posledicu rezultira velikim rezultatima gubitka težine.

RECEPT

Stisnite sok pola limuna i dodajte 1-2 kašičice sirćeta. Za ovu svrhu možete koristiti šolju.

Prelijte to toplom, prečišćenom vodom. Topla voda je mnogo bolja za koristiti za razliku od hladne vode jer je bolje pročišćena.
Uzmi ovo piće prvo ujutro, poželjno prije doručka.
Napomena: Ako je piće previše kiselo po vašem ukusu, dodajte jednu kašičicu sirovog organskog meda.

PROČITAJTE  Kuća iz snova od 1.000 eura: Dolazi na vašu adresu, a može se montirati za vikend!

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 
PROČITAJTE  Otišla da stavi svilene trepavice: Kad se probudila nije mogla otvoriti oči, a onda je uslijedila još gora stvar!

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here