Jeste li primijetili kako je koža na laktovima obično mnogo tamnija i grublja nego ostatak tijela? Ako imate vjerojatno ste se pitali zašto se to događa. Dakle, to može biti uzrokovano nizom stvari. Na primjer to može biti zbog puno trenja u tom području, jer smo skloni da počiva na našim laktovima dok sjedimo ispred laptopa ili dok jedemo, onda to može biti zbog viška sunčeve svjetlosti, suha koža, hladno vrijeme pa čak i genetika. Svi ovi faktori mogu uzrokovati one tamne, suhe mrlje na koljena, što može izgledati lijepo neumoljiv, posebno u ljetnim mjesecima kada su izloženi.

Međutim, ne postoji jednostavan način da biste se oslobodili od tih tamnih mrlja s nekim prilično jednostavnim kućnim lijekovima, a mi ćemo vam pokazati tačno kako.

Sok od limuna
Ključ ima lijepu, meku kožu na laktovima – to uklanja sloj mrtvih stanica kože koji je ključan faktor u izgledu tamne kože. Evo kako možete koristiti limunov sok

Izrežite jedan limun na pola i iscijediti sok. Dodajte 1 kašiku šećera u soku od limuna i pola kašičice maslinovog ulja i pomiješati sve dobro. Masirajte laktove pomoću kružnih pokrete 2-3 minute. Isperite toplom vodom. Koristite drugu polovicu od limuna trljati laktove s njom. Nemojte odmah oprati kožu, ostavite ga na 3-4 sata, a nakon toga oprati.

PROČITAJTE  DOKTORSKI SAVJET: Evo kako će reagovati vaše tijelo, ako svaki dan popijete po ČAŠU PIVA!

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

PROČITAJTE  PROVJERITE PRIJE NEGO BACITE: U starom televizoru pronašla nešto što se dugo godina SKRIVALO!

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda.

PROČITAJTE  OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Pogledajte koja stvar ubija vaše intimne odnose sa vašim partnerom!
Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here