Sofija Petrović (25) kaže da, da je odlagala odlazak kod ginekologa zbog nedostatka vremena, danas “ne bi imala vremena ni za šta”, jer je Papanikolau test (PAPA test) odlučio sudbinu.

– Na kontrole sam išla redovno, a zadnji papa test imala sam tri mjeseca prije trudnoće. Potom sam, 10 jmeseci nakon porođaja, otišla na pregled. Sve u svemu, taj test uradila sam krajem februara – glasio je da sam treća b grupa – priča Sara.

Nakon što je u Domu zdravlja dobila rezultat. Odlučili su se za biopsiju, a rezultat je zahtijevao operativno liječenje. Upućena je na konizaciju “hladnim nožem”.

Tamo je saznala da su ćelije HSIL, da veliki broj ćelija epitela ima izmjene, tačnije da su CIN3 i CIN2 (CIN3 se još naziva i nulti stadijum kancera), i u aprilu je bila upućena na operaciju.

 

Strašno je  prihvatiti da nešto sa zdravljem nije u redu. Ali moramo biti objektivni i za što kraće vreme doći do  rezultata.  “E sad imam nekoliko mjeseci za zezanje sa ljekarima, odsustvo od obaveza i troškaranje na nepredviđene stvari koje prate bolest”.

Ne smijemo se plašiti rezultata. Koji god da je rezultat, za nekoliko mjeseci može biti samo gori.

PROČITAJTE  OVO SU ZLATNA DIJECA: Učenici besplatno šišali i pravili frizure korisnicima Doma penzionera! (FOTO)

Zato bolje danas da čujemo da ne valja, nego za nekoliko mjeseci da čujemo: “Žao nam je što  nismo ranije vidjeli, nemamo rješenje” – kaže Sara.

Sada je, kaže, skraćena samo za veliki dio grlića materice. Ali je sretna, i zdrava. Zato obavezno odmah zakažite  preglede koje odlažete.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje.

PROČITAJTE  SOK OD LUKA: Trik koji zaustavlja opadanje kose i čini je SJAJNOM i JAKOM!
Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda.

PROČITAJTE  Slika koja je obišla region, jedan mladić je na glasačkom listiću zaljepio kondom! (FOTO)
Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here