Naš vid je nesumnjivo jedan od najvažnijih faktora kada se vodi računa o našem ukupnom zdravlju.

Danas vam pokazujemo snažan kućni lijek za katarakte, s kojom možete potpuno očistiti oči i poboljšati vid u samo tri mjeseca.

Iako je tačno da u apotekama uvek možemo dobiti različite kapljice i konvencionalne lekove za lečenje problema vida, istinito je da nema ništa bolje od korišćenja prirodne medicine, posebno kada se pozivamo na tako osjetljivo područje naše zdravlje, kao i vid.

Vid je jedan od najvažnijih osjetila. Iako je zdravlje očiju vezano za sveukupno zdravlje organizma, postoje nutrijenti koji su važni za zdravlje očiju.
Image result for zdravlje oka
Vitamin A

Nedostatak vitamina A dovodi do suhoće oka i sljepila. Izvor vitamina A su namirnice životinjskog podrijetla poput jetre, i mliječnih proizvoda. Također, naš organizam ima sposobnost pretvorbe karotenoida, u vitamin A.

Lutein i zeaksantin

Poznato je kako visok unos luteina i zeaksantina može smanjiti rizik od razvoja bolesti oka. Luteinom i zeaksantinom je bogato zeleno lisnato povrće poput špinata, i kelja, peršin, te grašak.

Omega – 3 masne kiseline

Osiguravanje dovoljne količine omega – 3 masnih kiselina  može smanjiti rizik od nekoliko bolesti oka.

Omega-Indeks_1 | Author: Thinkstock

Gama – linolenska kiselina

Gama – linolenska kiselina je vrsta omega – 6 masnih kiselina koja posjeduje protuupalna svojstva. Ulje noćurka sadrži visoke doze gama – linolenske kiseline, a isuzimanje ulje noćurka u dozi koja osigurava 300 mg gama – linolenske kiseline smanjuje simptome suhog oka.

Vitamin C

Vitamin C je antioksidans, a dovoljan unos vitamina C štiti od katarakte.

Vitamin E

Poznato je kako nedostatak vitamina E dovodi do degeneracije oka.

PROČITAJTE  OVAJ VITAMIN SPREČAVA KARCINOM I SRČANI UDAR: Evo kako da smanjite rizik od opasne bolesti!

Cink

Cink ima bitnu ulogu u funkciji oka. Rezultati istraživanja pokazuju kako uzimanje cinka u obliku dodataka može usporiti razvoj makularne degeneracije.

 | Author: Thinkstock

Sa kućnim lijekom za katarakte koje ćemo vam pokazati ispod, nećete morati da koristite bilo koju vrstu lijekova na recept kako biste poboljšali svoj vid , a mnogo manje operirati.

Lijek za katarakte: Povećajte svoju vid za samo 3 mjeseca

Postoji mnogo prirodnih sastojaka koji se pokazuju veoma korisnim za zdravlje našeg vida.

-Borovnice
-Maline
-Mrkve

Ova vrsta hrane pomaže u stimulaciji i jačanju vena i krvnih sudova oko očiju.

Pored toga, sadrže velike doze vitamina A, što je od suštinskog značaja za održavanje očnog zdravlja.

Onda vam ostavljamo ovaj snažan kućni lijek za katarakte i vid uopšte.

Image result for borovnice malina mrkva

Sastojci:

-4 šolje vode
-4 kašičice listova malina
-šolja cvijetnih latica

Priprema i upotreba:

1.Stavite sve sastojke u vrelu vodu nekoliko minuta.
2.Ostavite smjesu da se ohladi.
3.Isperite oči.

Ovaj kućni lijek za katarakte je veoma efikasan, smatra se jednim od najboljih prirodnih lijekova za liječenje problema u vidu.

Svakodnevno isperite oči pomoću ovog moćnog kućnog lijeka za katarakte, i obratite pažnju iz dana u dan kako se vaš vid poboljšava.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

PROČITAJTE  Žene koje jedu orahe mogu spriječiti razvoj raka u kasnijoj dobi! Evo koja je preporučena dnevna doza!

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode.

PROČITAJTE  Smanjite razinu holesterola, i izliječite želučane probleme s jednom čašom ovog napitka ujutro!
Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here