Veliki medvjed, koji mjesecima teroriše domaće životinje oko Kneževa, probio je zid svinjca i ubio svinju od 200 kilograma. Napad medvjeda dogodio se na imanju Željka Budića.

Mještani kažu da je medvjed prišao svinjcu na kojem je napravio rupu kroz koju je izvukao svinju, odvukao je i djelimično pojeo.

Isti medvjed je prije desetak dana ubio dvije svinje u selu Baljvine.

Foto: Ilustracija

‘Vlada haos kod nas i zbog medvjeda ne možemo da spavamo. Na mom svinjcu su slaba vrata, sve će da podaviti. Noću ne smijem ni da obilazim jer se plašim da će me napasti. ‘ rekao je mještanin Nedeljko.

Foto: Ilustracija

O novim napadima obaviještene su opštinske službe i policija. Sela oko Kneževa i u aprilu su u više navrata bila na udaru medvjeda. Tada su poklane kokoši, jagnjad i svinje na imanjima u Bastajima i Bokanima.

Zbog razdaljine između sela, lovci ne vjeruju da je isti medvjed odgovoran za napade.

‘Naredne sedmice uputićemo dopis resornom ministarstvu da se taj problem riješi. U aprilu nismo dobili dozvolu za odstrijel medvjeda, ali nešto se mora učiniti’, rekao je predsjednik Lovačkog udruženja Milorad Ćelić.

ZAŠTIĆENE ŽIVOTINjE

PROČITAJTE  Vlasnik kuće je odma uhapšen nakon uleta polocije:Podrum je krio VELIKU TAJNU!

Medvjedi su u Srpskoj zaštićene životinje i njihov odstrijel je protivzakonit, ali moguć, ako  se ispune propisani uvjeti. Štetu koju medvjedi načine plaćaju Republika Srpska, opština i lovačka udruženja.

 

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

PROČITAJTE  NIPOŠTO NE RADITE OVE STVARI: Pogledajte šta se dešava sa zdravljem ako svaku noć idete u WC!

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode.

PROČITAJTE  Slika koja je obišla region, jedan mladić je na glasačkom listiću zaljepio kondom! (FOTO)
Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here