Pored meda, postoje i drugi proizvodi vezani za pčele kojI ublažavaju, pa čak i liječe različite bolesti.

 

Polen je klica biljaka i cvijeća. Pčele sakupljaju ovu u malim kesama koje imaju u zadnjim nogama.

U tome ga pažljivo čuvaju, a zatim ga koriste da bi napravili matični mliječ, što je ekskluzivna hrana kraljice.

Ako se pomiješa sa čistim medom nektara, to je kombinacija koja se zove “hljeb pčele”, koja puni dronove i radnike.

Važno je napomenuti da med koji konzumiraju ljudi mogu imati različite količine čistog polena. Međutim, kada se konzumira u čistom stanju, tj. ima jako utjecaj na zdravlje, fizičku snagu i sve organske funkcije.

Ljekovita svojstva

Polen sadrži proteine ​​i jedna je od najbogatijih hrana za vitamine, minerale i ugljene hidrate. Ima vitamine A, B, C, D, E i K, amine, sterol, lecitin, nukleone i generalno sve esencijalne amino kiseline.

Polen ima kalijum, magnezijum, kalcijum, silicijum, fosfor, mangan, sumpor, bakar, gvožđe i hlor. Takođe sadrži enzime, baš kao i čist med nektara. Enzimi su fermentacije koje favorizuju važne organske procese.

Polen je bogat vitaminom P, koji povećava otpor i sprečava emboliju. Ima jako moćna svojstva i provitamin koji se zove karoten, a telo se pretvara u vitamin A.

Osobine polena su brojne. Karnitin, koji je ekstrakt polena, koristi se protiv gripa, urinarnih poremećaja i malih boginja. Takođe je restorativan, tonik i energizirajući.

Zapravo, mogućnosti polena su gotovo beskonačne. Balansira i reguliše organske funkcije, bori se dijareje, detoksifikuje, vitaminira, pokriva nedostatke ishrane, snabijeva minerale i proteine, pojačava organske odbrane od prehlade i bronhitisa i sprečava poremećaje metabolizma.

Takođe je naznačeno u slučajevima reumatizma, nedostatka apetita. Otuda ime afrodizijaka. Koristan je za suzbijanje gubitka težine, ćelavosti i suhoće i krhkost kože.

Takođe ojačava krvne sudove. Daje se indikacija da liječi depresivna stanja i nesanica i da je dobar lijek protiv ateroskleroze, gubitka pamćenja i anemije. Kako povećava broj crvenih krvnih zrnaca i, između ostalog, se bori protiv zamora očiju i neuhranjenosti.

PROČITAJTE  TOP 10 užasnih pokušaja krijumčarenja koji su završili katastrofalno! peti će vas nasmijati do suza!

Popularni lijekovi

Energetski lijek sa polenom pčela. Uzmite 250 grama polena dnevno pomiješane sa jednom šoljicom obrađenog prirodnog jogurta. Konzumirajte dnevno tri puta uzastopno.

Sredstvo sa polenom pčela da bi se postigla glatkost kože konzumirati 1/2 čajne žličice pčelinjeg polena pomiješanog sa čašom vode svakodnevno.

Lijek sa polenom pčela za bronhitis. Dodajte između 1/2 i 1 kašičice pčelinjeg polena u čaši sok od pomorandže ili grejpa i svakodnevno uzimajte sve dok ovaj nestanak ne nestane.

Lijek sa polenom od pčela za kolitis: miks 3 kašičice pčelinjeg polena u čaši prirodnog obranog jogurta. Uzmite svakodnevno dok ne osjetite poboljšanje.

Lijek protiv pčelinjeg polena za dijareju: miješajte 2 kašike meda sa jednim pčelinjim polenom na dijelu hljeba. Polako konzumiraj. Ovaj lijek ne treba davati deci mlađoj od pet godina.

Lijek sa polenom za anemiju. U jutarnjim satima konzumirati 1/2 žlica i 2 kašičice.

Lijek sa polenom za aterosklerozu. Uzmite 1 kašičicu dnevno tako što ćete ga kombinirati redovnim konzumiranjem limuna, jabuka, bijelog luka i luka.

Lijek sa polenom za umor (fizički i cerebralni). Konzumirati 3 kašike dnevno. Jednog ujutru, drugo popodne i ostatak večeri dok ne prebolimo nelagodnost.

Lijek sa polenom za gripu: Uzmite 1 žlicu dnevno tokom 10 uzastopnih dana.

Lijek sa polenom za impotenciju. Ujedno, konzumirajte jednu žlicu dnevno.

Pčelinji lijek za neplodnost: Jedite kašičicu pčelinog poljena svakog dana za doručak pomiješanog sa mlijekom ili jogurtom kako biste stimulisali funkciju jajnika, što olakšava ženama da zatrudni.

Preporuke za polen:

– Nikada se ne bi trebalo zagrijati.

– Ne konzumirajte ako imate alergiju na druge pčelinje proizvode ili ako, kada se konzumira, izaziva astmatično disanje, neugodnost ili druge simptome.

PROČITAJTE  Ovaj 15-minutni prirodni recept će učiniti da dlake sa vašeg lica nestanu zauvijek!

– Ako želite kupiti čist polen, može se dobiti u specijaliziranim prodavnicama i botaničkim ljekarnicama. Prodato je u obliku kuglica različitih boja, među kojima preovladavaju žuta i narandžasta.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

PROČITAJTE  TOP 10 slika koje niko ne može objasniti! Pogledajte da li ih vi možete skužiti! Treća će vas totalno zbuniti!

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here