ovako-cete-se-zastititi-od-virusa-i-bakterija_1451055052

 

Većina ljudi misli da je daska wc-šolje mesto koje sadrži najviše bakterija. Mnoga istraživanja su pokazala da je ovo opšte mišljenje pogrešno. Vaša truleks krpa iz kuhinje sadrži mnogo više bakterija nego daska wc-šolje, verujte nam.

 

Vi zadržite dah kada neko kija
Ako ne možete da zadržite dah duže vreme, to vam neće pomoći. Mislite da možete izbeći bakterije ako držite dah za trenutak i krenete od te osobe u roku od nekoliko sekundi. Kada neko kija, bakterije se šire vrlo brzo.

 

Ako ste u obavezi da popijete po čašicu sa nekim, vi ćete je obrisati pre uzimanja
Iako ćete se osloboditi od najvećeg sekreta, bakterije će ostati. Ako želite da izbegnete da pijete iz iste čaše, samo recite da ste prehlađeni.

Koristite rukavice na bankomatu
Za početak, bakterije će se naći na vašim rukavicama. Ali, jednom kada skinete rukavice i dodirnete ih, bakterije ćete preneti na kožu. Ako ne možete da prestanete da koristite rukavice dok dodiruje bankomat, proverite da li ostavljate rukavice na suvom mestu nakon što ih koriste da bi se izbeglo prebacivanje bakterija svuda.

 

Pokrivate wc-dasku toalet papirom
Niko ne želi da sedne na WC šolju koju je koristio Bog zna ko. S druge strane, dr Tierno objašnjava da to što sedite na WC šolji neće povećati rizik od dobijanja infekcije, jer bakterije ne mogu da prežive na hladnim površinama. Bezbedniji način da sprečite hvatanje bakterije je da ne dirate oči, nos i usta posle upotrebe toaleta i da operete ruke temeljno.

PROČITAJTE  Čovjek je uzeo kašiku i prislonio na konzervu, a razlog? Sigurno ovaj trik niste znali, pogledajte! (VIDEO)

 

Kada sledeći put pokušavate da se “uspešno” zaštite od bakterija setite se ovih korisnih saveta.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje.

PROČITAJTE  Evo zašto pojedinci imaju loš zadah! Riješite problem ovako (VIDEO)
Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode.

PROČITAJTE  Spavate li sa čarapama ili bez njih? Pogledajte šta to znači!
Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here