Dijabetes je zdravstveno stanje sa kojim se mnogi moraju suočiti u svom životu.

Ova bolest raste sve više i više širom svijeta. Svakog dana stotinama ljudi se dijagnostikuje dijabetes. Očigledno, savremeni način života vodi ljude da pate od šećera.

Nešto što treba da znamo je da pankreas igra veoma važnu ulogu u kontroli dijabetesa. Kao što znamo, ovaj organ je zadužen za proizvodnju insulina. Odgovoran je za regulisanje nivoa šećera u krvi.

Još jedan zadatak insulina je pretvaranje šećera u energiju. Zato je prisustvo u krvotoku toliko važno. Pored toga, pomaže u održavanju mišića i tkiva tijela u dobrom stanju. S toga, kada nam nedostaje, imamo ozbiljne zdravstvene probleme.

Image result for diabetes

Ako osoba razvije dijabetes, vrlo je vjerovatno da je ovaj problem povezan sa pankreasom. Kada on nije u stanju da proizvede dovoljno insulina, tijelo postaje preopterećeno šećerom. Kao rezultat toga, postoji nedostatak kontrole nivoa glukoze u krvi. Konačno, završimo sa dijabetesom.

Da bi kontrolisali ovu bolest, neophodno je promijeniti našu ishranu onoj koja odgovara našoj novoj potrebi. Isto tako, moramo pratiti preporuke naših doktora. U nekim slučajevima biće neophodno koristiti pilule i lijekove kako bi se izbjegle velike neugodnosti.

Međutim, dobro je znati da postoje veoma dobri prirodni lijekovi za kontrolu dijabetesa. Zapravo, pronašli smo veoma interesantnu priču o ženi koja je patila od dijabetesa. Ona nije samo uspjela da izleči dijabetes, već je izgubila 10kg težine za 20 dana pomoću prirodnog lijeka.

Image result for diabetes

Uradila je to sa lijekom koja se smatra veoma dobrim za kontrolu nivoa šećera. Ali više od toga, uzimajući ga redovno, izgubićete težinu. Najbolja stvar u ovom lijeku je da je 100% prirodan. S toga, možemo ga uzeti bez straha, jer neće uzrokovati neželjene efekte. Zatim vam pokažemo kako da ga pripremite u svom domu.

PROČITAJTE  Komšinica mi otkrila svoj trik: Odjeća mi je sada ČISTO BIJELA i miriše predivno!

Ono što će nam trebati:

-Voda (1/2 litra)
-Kiwi (5 komada)
-Banane (2)
-Malo narendanog kupusa
-zelene jabuke (2)

Priprema i upotreba:

Jednostavno moramo staviti sve sastojke u blender i dobro ih miješati. Kada imamo homogenu supstancu, znaćemo da je lijek spreman.

Možemo ga uzeti u bilo koje doba dana. Moramo odmah konzumirati. U suprotnom, njegovi sastojci će izgubiti efekat i neće kontrolisati šećer u krvi.

Image result for kivi banane voda

ISKUSTVA

Dr. John Zirdum ima program na televizijskoj stanici gdje je otkrio da je 12 godina jeo samo voće i povrće. Žena sa kojom smo razgovarali je odlučilia da imitira doktora i učini to isto. Zahvaljujući tome, on nije samo našla način da kontroliše svoj šećer u krvi, već i kako da smrša 10 kg u 20 dana.

Sve ovo se postiže na zdrav način i bez opasnosti, kao što se to čini prirodnim sredstvima. Ovaj lijek je pun vitamina, minerala i esencijalnih hranljivih materija za dobro zdravlje. Nakon godinu dana konzumiranja, uspjela je da kontorliše dijabetes.

Ako vam je doktor dijagnostikovao dijabetes, nemojte izgubiti nadu. Imajte na umu da postoje mnogi prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći da ga kontrolišete. Ovim lijekom, na primijer, regulišete nivo šećera u krvi i čak ćete izgubiti težinu. Zato vas pozivamo da iskoristite maksimum. Ako mislite da bi vaši prijatelji mogli biti zainteresovani za ove informacije, podijelite na svoje društvene mreže.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate.

PROČITAJTE  "Vraća mi se vjera u život i bolje sutra"
Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom.

PROČITAJTE  OVO je prava moć šminke: Djevojka čije je lice izgorjelo sada je šminkerka i inspiracija
Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here