Rak je danas najčešći uzrok smrti!

Unatoč visokoj općoj svijesti, neke su studije pokazale da većina žena često ne previdi ove uobičajene simptome raka!

Procjenjuje se da će u 2018. godini biti samo 1.685.210 novih dijagnoza raka samo u SAD-u, a 595.690 od njih će rezultirati smrću. Najčešći tipovi raka su: leukemija, rak prostate, rak bronha, rak pluća, rak gušterače, rak bubrega, rak mjehura, karcinom bubrežnih karlica, rak dojke, karcinom rektuma, rak debelog crijeva, rak endometrija, rak štitnjače, ne-Hodgkin limfom i melanom kože.

Vrste raka koje obično utječu na žene su rak kože, rak dojke, rak jajnika, rak vrata maternice, rak pluća, rak endometrija i rak debelog crijeva. Svijest o ovim vrstama raka i njihovim simptomima, kao i mjere opreza koje možete poduzeti da biste ih spriječili, mogu vam pomoći u spašavanju života. Osim toga, rana dijagnoza (rakovi manje veličine i lakše liječenje) uveliko povećava šanse za preživljavanje.

Image result for Vrste raka

Žensko tijelo se cijelo vrijeme mijenja zbog raznih razloga. Žene iskuse brojne faze rasta, no ponekad tijelo može podnijeti neprirodan smjer. Sve žene trebaju znati znakove upozorenja i simptome raka. Velik broj žena ima simptome ranog upozoravanja raka. Prepoznavanje tih simptoma rane upozorenja raka može spasiti vaš život! S toga je vrlo važno biti informiran.

Rak dojke je jedan od najčešćih karcinoma koje žene dobivaju u životu. Ovaj rak se može pojaviti u bilo kojoj dobi, i dalje se povećava rizik kada žena stari. Zbog određenih čimbenika, neke žene imaju veći rizik od ove vrste raka nego kod drugih. Bez obzira na to, sve žene trebaju biti svjesne toga raka, kao i biti u stanju prepoznati rane simptome i što se može učiniti u vezi toga.

OVDJE SU NEKA RANA UPOZORENJA:

Umor – Ako se stalno osjećate umorni i to se ne poboljšava, u kombinaciji s drugim simptomima poput krvi u stolici, odmah idite na liječnika. Vaš liječnik će vam dati krvne pretrage i raspitati se o vašoj potpunoj povijesti bolesti kako bi se dala dijagnoza.

Image result for Vrste raka

Neobjašnjena mršavljenja – liječnica Marleen Meyers, koja je i sama onkologa u NYON Langone Medical Center kaže da u većini slučajeva neželjeni gubitak težine nije znak raka, već je često uzrokovan štitnjačom ili stresom. Međutim, ponekad može biti simptom raka gušterače. Nadalje, to može biti znak raka pluća ili raka želuca. Da biste bili sigurni da nije rak, posjetite svog liječnika. Možda ćete morati napraviti mnogo testova kako biste definirali problem, kao što su testovi snimanja (CT) ili testovi krvi.

PROČITAJTE  Preporučuju doktori: Pridržavajte se ove 2-dnevne ishrane i istopite masti, spriječite dijabetes i izgladnite ćelije raka!

Neobjašnjena bol – Mnogobrojni uvjeti mogu uzrokovati bol, ali hronična bol koja nije objašnjena i traje mjesec dana ili više može ukazivati ​​na rak mozga, rak kostiju ili druge vrste raka. Posavjetujte se s liječnikom o bilo kakvim bolovima koji su sumnjičavi, neobjašnjivi i dugotrajni.

Groznica Stalna groznica koja se ne poboljšava i neobjašnjena može ukazivati ​​na leukemiju ili neki drugi rak krvi. Odmah se posavjetujte s liječnikom i predočite mu pojedinosti o vašoj povijesti bolesti. Morat ćete uraditi fizički pregled kako biste odredili uzrok.

Image result for Vrste raka

Žgaravica – Stres, alkohol ili prejedanje (ili sva tri) mogu izazvati ozbiljne žgaravice. Dr. Meyers preporučuje promjene u vašoj prehrani tjedan-dva kako bi vidio je li žgaravica bolje.

Kašljanje – Ovo je bez sumnje jedan od najčešćih i zapaženih simptoma na ovom popisu. Također je najrazličitiji. Postoje brojni različiti uzroci i razlozi koji mogu uzrokovati kašalj. Većina puta kašalj je privremen i trivijalan u prirodi. Međutim, kada kašalj nastavi više od nekoliko tjedana, trebate biti zabrinuti. Ako tijekom kašlja osjećaš kratak dah ili bol, to bi mogao biti znak nečeg ozbiljnog. Ako počnete kašljati krv, onda je sigurno nešto ozbiljno. Ljudi koji puše trebaju posvetiti posebnu pozornost kašljanju, jer je to najčešći simptom raka pluća.

Promjene limfnih čvorova – Limfni čvorovi su sitne žlijezde koje se nalaze u cijelom tijelu. Većina promjena u limfnim čvorovima uzrokuje uobičajene infekcije. Međutim, neki rakovi, kao što su limfom i leukemija, također mogu uzrokovati oticanje limfnih čvorova. Meyers kaže da je preporučljivo vidjeti svog liječnika ako imate otekline bilo gdje u svom tijelu više od nekoliko tjedana.

Image result for Promjene limfnih čvorova

Promjene kože – Promjene boje, oblika ili veličine ili neke druge točke zajednički su pokazatelji raka kože. Posjetite svog liječnika za potpuni ispit i možda biopsiju. Ovaj put stvarno ne želite čekati.

Promjene dojki – Većina grudica u grudima nisu rak, i dalje ih treba uvijek provjeriti. Obavijestite vašeg liječnika o promjenama kao što su opuštanje kože, ispupčenje kože, izbacivanje bradavica, bradavice koje se okreću prema unutra.

Promjene u ustima – Ako ste pušač, provjerite svijetlo-crvene ili bijele mrlje na usnama ili unutar usta. Oba mogu ukazivati ​​na karcinom. Posavjetujte se sa svojim liječnikom ili stomatologom o testovima i liječenju.

PROČITAJTE  Ova 2 sastojaka mogu efikasno eliminisati infekcije ušiju i smanjiti lučenje ušnog voska!

Krvarenje između ciklusa – Kod žena u premenopauzi krvarenje koje nije dio uobičajenog ciklusa može biti uzrokovano mnogim čimbenicima. U svakom slučaju, neka vaš liječnik isključi rak endometrija. Ovo je rak obloge maternice.

Nadimanje Marleen Meyers kaže da su žene prirodno nadute. Međutim, ona također kaže da ako se vaši simptomi dogode s krvarenjem ili gubitkom tjelesne težine ili ako se vremenom ne popravite, idite s liječnikom. Hronična nadutost ponekad može ukazivati ​​na rak jajnika. Morat ćete napraviti krvne pretrage, kao i pregled zdjelice, a ponekad i možda i ultrazvuk.

Image result for Nadimanje

Krv u stolici ili urinu – Ako krvarite iz dijela tijela koje normalno ne treba krvariti, posavjetujte se s liječnikom, osobito ako krvarenje traje više od jednog dana. Krv u stolici često je iz hemoroida, ali može biti i znak raka debelog crijeva. Krv u urinu obično je uzrokovana infekcijama mokraćnog sustava, ali je to također prvi znak raka mokraćnog mjehura ili raka bubrega.

Promjene urina – Simptomi mokraćnog mjehura uključuju opću promjenu u funkciji mokraćnog mjehura, malim količinama mokraće, čestim mokrenjem, krvlju u mokraći i sporom urinu. Svi ovi simptomi mogu biti rezultat povećane prostate u muškaraca i infekcija mokraćnog sustava (obično) kod žena. Ako imate bilo koji od ovih simptoma, svakako posjetite liječnika i provjerite.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

PROČITAJTE  Ovo su najpoželjnije dame u horoskopu - muškarci im padaju na koljena!

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here