Gledajući vaše dijete kako se guši može biti veoma stresno. U ovakvim situacijama roditelji obično paniče i nemaju pojma šta da urade. Jedna stvar koju treba da zapamtite jeste da ostanete smireni zato što samo na taj način ćete moći pomoći svom djetetu. Svi roditelji se suočavaju sa problemom kad njihovo dijete naiđe na manji objekat i progutaju ga. Ovo može biti stvarno opasno za vaše dijete i trebazte odmah reagovati. Sljedeći koraci su najbolji način da pomognete svom djetetu.

1. Prvi korak – procijijenite situaciju Kada dijete ima neki objekat u ustima, to mu uzrokuje poteškoće u disanju koje obično prave neku čudnu buku i dijete postane crveno u licu. Ako to primijteite morate biti sigurni da mu je u ustima neki objekat koji ometa njegove disajne puteve i morate odmah reagovati da mu pomognete da uspostavi normalno disanje. Objekat može biti izbačen jakim kašljom, ali u nekim slučajevima to neće biti dovoljno da vaše dijete izbaci objekat i morat ćete mu pomoći. U tom slučaju prelazite na drugi korak.

2. Korak dva – eliminišite objekat koji uzrokuje opstrukciju Sjednite i stavite svoju podlakticu u vaše bedro sa dlanom prema gore. Držite glavu vaše bebe dlanom i držite bebu između podlaktice i grudi. Budite sigurni da je glava vaše bebe okrenuta prema dole. Kada zauzmete ovu poziciju pet puta udarite bebu po leđima. Nemojte se bojati da jače udarite jer će snaga biti potrebna da izbaci strani objekat. U slučaju da ovo nije dovoljno onda biste trebali probati sa pritiskom na stomak. Trebate bebinu glavu opet držati rukom i povući ga između svoj ruke i grudi. Ovog puta treba da pazite da je njegova glava niže od tijela. Iskoristite slobodnu ruku i stavite dva prsta na centar bebinih grudi između bradavica. Lagano pritišćite ovo mjesto pet puta. Ovo će eliminisati strani objekat iz disajnih puteva vaše bebe. Druga opcije koja vam može pomoći u ovoj situaciji je CPR. Ako želite naučiti kako da pravilno uradite CPR pogledajte video ispod!

PROČITAJTE  UŽAS: Sigurno je da ćete ostati zgrožene kada čujete kakve sve zdravstvene probleme izaziva nošenje najobičnijeg brushaltera!

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma.

PROČITAJTE  Nikada ne bacajte ljusku od jajeta, jer ona krije OVO blago!
Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode.

PROČITAJTE  Da li su vam se pojavile ove crvene bubuljice na tijelu? Evo šta su one i koliko su zapravo opasne!
Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here