Kako sa 160 kilograma spasti na 72? To zna ova  21-godišnjakinja.

Jessica Beniquez imala je 160 kilograma kodlučila promijeniti životne navike.

Iako je u srednjoj školi bila sportašica, slijedom okolnosti predala se sjedilačkom načinu života. Problem su stvarale i loše prehrambene navike.

“Nisam konzumirala povrće. Svaki dan jela sam brzu hranu. Ležala u krevetu.”, kazala je Jessica.

“Bilo mi je teško ustajati.Znala sam da moram izgubiti kilograme. Spremala sam se započeti s gledanjem  serije, ali onda sam sebi rekla da je dosta.

“Be thankful for what you have and be fearless for what you want” #selfiesaturday

A post shared by Jessica (@getfitwjessica) on

Nisam htjela sjediti  i ne raditi ništa. Osjećala sam se lijeno. Nisam se ni družila sa prijateljima”, priznaje.

Preko noći je sa jelovnika izbacila brzu hranu. Umjesto hamburgera okrenula se humusu, siru, jogurtu, svježem povrću.

Za doručak voli jesti voćne smoothieje.

Koristi i trik za prepolavljanje unosa ugljikohidrata i kalorija.

Od februara 2016. godine izgubila je  88 kilograma. Isti dan kada je promijenila jelovnik, uvela je večernje šetnje tokom kojih bi hodala dva do tri kilometra.

Mjeseca dana kasnije učlanila se u teretanu.

“Odgađala sam to jer sam bila nervozna. Bilo me je sram što samtako velika.”, priznaje Jessica.

PROČITAJTE  OVO JE ŠTO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Ginekolozi ne smiju da rade ove STVARI tokom pregleda!

U teretani je počela raditi sa ličnim trenerom i svaki dan vježbala po sat vremena.

“Nije lako objaviti fotografiju, je sam prije godinu i pol dana bila djevojka na lijevoj strani. Uvijek sam se žalila, jer mi se nije sviđalo tijelo, ali uvijek bi našla neko opravdanje. Jedan dan mi je kliknulo. Uz prehranu moguće je doći sa 160 na 72 kilograma.”, napisala je.

Za to joj je poduhvat trebalo 19 mjeseci i kaže kako ne može biti sretnija.

“Bila sam sramežljiva, a sada imam puno više samopouzdanja. Prije je trebalo 20 minuta da  hodam kilometer, a sada mi treba 50 minuta da pretrčim 10 kilometara.”, zaključuje Jessica.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma.

PROČITAJTE  ODLAZI U LEGENDE: Snimala se dok pleše, ali nije imala pojma šta DJEDICA radi iza!
Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode.

PROČITAJTE  Njihova djeca više ne trebaju, drveni krevetić, umjesto da ih baciti, okrenuo ih u ovo!
Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here