Najčešći tip raka među ženama širom svijeta je cervikalni rak.

U ženskom reproduktivnom sistemu cerviks povezuje vaginu sa matericom

Šta uzrokuje cervikalni rak?

Skoro svi slučajevi cervikalnog raka su uzrokovani HPV – om (humanpapillomavirus). Sve žene koje su imale seksualne odnose su u opasnosti. HPV se širi kao rezultat seksualnog kontakta sa zaraženom osobom, stoga, žene koje su imale dosta seksualnih partnera imaju veći rizik da postanu zaražene, što u konačnici može ppvećati rizik od razvoja cervikalnog raka.

U nastavku ćete pročitati koji još faktori utiču na cervikalni rak:

– Pod stresom ste duže vrijeme
– Pušenje
– Postali ste seksualno aktivni jako rano
– Genetika
– Korištenje antibejbi pilula
– Druge seksualno prenosive bolesti, kao što su klamidija, sifilis i gonoreja
– Slab imunološki sistem
– Nekoliko trudnoća (više od tri)
– Rađanje u mlađim danima (prije 17 – te godine)

Ozbiljni simptomi cervikalnog raka

U većini slučajeva, ljudi ne mogu otkriti cervikalni rak dok je u ranoj fazi. Kada se rak proširi na druge organe onda se simptomi primijete. Cervikalni rak ima više šanse da se izlijeći ako se otkrije u ranoj fazi.

Evo par simptoma cervikalnog raka:

1. Nenormalno vaginalno krvarenje

Skoro sve žene koje imaju cervikalni rak pate od vaginalnog krvarenja, što nije normalno. Ovo krvarenje može biti znak cervikalnog raka ako se pojavi onda kada ne očekujete menstrualni ciklus, ili kada vam je menstruacija svjetlija od uobičajene.

2. Bol tokom spolnog odnosa

Jedan od glavnih znakova cervikalnog raka je bolan seks. Ovo je obično znak cervikalnog raka koji napreduje, pa ako osjetite bol tokom seksa, nek vas doktor odmah pregleda.

3. Neobično vaginalno bijelo pranje

Normalno je ponekad da vagina ima neprijatan miris i da imate bijelo pranje, ali ako se pranje često javlja to može biti znak cervikalnog raka.

PROČITAJTE  Pogledajte najsramotnije fotke na internetu, ove fotke nisu smijele biti objavljene!

4. Neobjašnjivi gubitak težine

Cervikalni rak može dovesti do neobjašnjivog gubitka težine. Kada neko boluje od raka, imunološki sistem se teško bori, pa tijelo proizvodi citokin, koji su mali proteini koji lakše uništavaju masnoću i s time brzo gubite kilograme

5. Bol u nozi

Bol u nozi i oticanje je još jedan simptom cervikalnog raka. Ovo se pojavljuje zbog opstrukcije krvotoka kada se rak širi na druge organe.

6. Stalna mučnina

Žene koje pate d cervikalnog raka često osjećaju mučninu, ipad energije, jer crvene krvne ćelijesu zamijenjene bijelim krvnim ćelijama kako bi se borile protiva raka.

7. Duži i teži menstrualni ciklusi

Gotovo svi menstrualni ciklusi traju od 3 do 7 dana, Kako god, ako je vaš ciklus duži i teži od običnog, to bi moglo ukazivati na cervikalni rak.

Prirodni tretmani za cervikalni rak

Najčešći načini liječenja cervikalnog raka su operacija, hemoterapija ili radijacija. Ali, da biste izbjegli ove tretmane, možete rak liječiti na prirodan način, sa prirodnim receptima. Evo nekih:

1. Zdrava ishana

Veoma je važno držati se zdrave ishrane tokom liječenja. Jedite hranu koja je više na biljnoj bazi. Hrana koja sadrži sastojke za sprečavanje raka uključuje kupus, karfiol, brokula, bobičasto voće, orahe, briselske klice, avokado i ribu.

2. Ključni nutrijenti

Postoji nekoliko ključnih nutrijenata koji su se koristili u liječenju raka. Na primjer, nedostatak vitamina B12 također povećava rizik oboljenja od cervikalnog raka. Drugi nutricijenti koji se bore protiv raka su vitamin C, jod, magnezij itd.

3. Biljna terapija

Neke biljke također imaju antitumorna svojstva. Na primjer, kurkuma sadrži moćnu antiupalnu komponentu koja se zove kurkumin, za koju je dokazano da ubija ćelije raka.

PROČITAJTE  PREVAREN U NJEMAČKOJ: Otišao da zaradi brdo para, a onda ‘nasjeo’ ovu na ovu FORU!

Savjeti za sprečavanje cervikalnog raka:

– Izbjegavajte obrađenu hranu

– Redovno vježbajte i održavajte zdravu težinu.

– Pijte samo filtriranu vodu

– Izbjegavajte spremanje hrane u mikrovalnoj

– Izbjegavajte pušenje.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

PROČITAJTE  Dvije stvari koje ne smijete raditi prije odlaska kod doktora: Vodite računa o ovome!

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here