Svakako jedan od problema sa kojim se mnogi suočavaju su proširene vene u nogama.

To su ništa više nego dilatirane vene koje prolaze kroz kožu, zbog teškoća cirkulacije da se normalno vraća u srce.

Zbog ovih prepreka, vene postaju upaljene i izražene na nogama. Žene su najčešće pogođene ovim problemom, posebno nakon dostizanja određene dobi.

Dok smo mladi, vene pritiskaju protok krvi stalno u srčani mišić. Ali, s vremenom, njihovo habanje i slabljenje izazivaju upalu vene.

Na početku, varikozne vene ne uključuju bilo kakvu zabrinutost za mnoge. Ali s vremenom, oni mogu izazvati senzaciju težine i bolova u nogama. Zato moramo obratiti pažnju na ovaj problem pre nego što bude prekasno. U ovom članku predstavićemo veoma koristan lijek za borbu protiv varikoznih vena.

Jabučno sirće i zeleni paradajz protiv varikoznih vena:

Miješajući oba sastojka imamo snažan lijek protiv varikoznih vena. Može da smanji zapaljenje i poboljša cirkulaciju. Njegova upotreba je spoljna, ali njegovi vitamini i minerali prodiru u kožu, stvarajući nevjerovatne rezultate. Uz to ćemo eliminisati tečnosti i toksine zadržane u tkivima. Na taj način neće biti ništa što će prouzrokovati opstrukciju vena, smanjujući upale.

Image result for proširene vene

Prednosti zelenog paradajza:

Nedavno je upotreba zelenog paradajza za borbu sa varikoznim venama postala veoma popularna. Kada se primenjuje spolja, eliminišemo oksidativni stres i zapaljenje vena. Sve ovo je zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanata i likopena.

Nekoliko je upoređivalo efekte prirodnih zelenih paradajnih kiselina sa efektima aspirina. Ovo je u stanju da poboljša cirkulaciju i smanjuje rizik od opasnih tkiva. Takođe može vratiti funkciju vena. Kao rezultat toga, krvni protok u srce je poboljšan.

Prednosti jabukovog sirćeta:

PROČITAJTE  Konačno olakšanje: Ove sjemenke obnavljaju tetive i uklanjaju bol u koljenima!

Ovaj proizvod je prirodni tonik sa antiinflamatornim i vazodilatirajućim svojstvima. Zbog toga se, kada se redovno primjenjuje na noge. Također, njihovi vitamini i minerali poboljšavaju cirkulaciju i sprečavaju prijevremeno starenje. Njegova primjena također ima analgetičke i opuštajuće efekte koji će smanjiti bol u nogama. Osim toga, njegovi hranjivi sastojci pomažu u borbi protiv flakcidnosti kože.

Image result for proširene vene

Liječenje varikoznih vena:

Prije nego što vam kažemo kako pripremiti ovaj tretman, moramo vas obaveijstiti da sirće koje koristite treba da bude 100% organsko. Njihove prefinjene zamjene nemaju određene esencijalne hranljive materije za ovu svrhu. Osim toga, zbog kiselosti iste, morat ćete ga miješati sa jednakim dijelovima vode, tako da nije korozivno za kožu. Imajući to na umu, obratite pažnju na sljedeća uputstva.

Ono što će nam trebati:

-Organsko jabučno sirće (1 šolja)
-Zeleni paradajz (5 jedinica)
-Gaza

Priprema i upotreba:

Da započnemo, moramo da isijecemo zelene paradajzove i stavimo ih u teglu. Zatim prekrijte jabukovim sirćetom i pokrivajte posudu 48 sati. Zatim ćemo staviti na hladno i tamno mjesto tako da se koncentriše dobro.

Poslije 48 sati, uzmete kriške paradajza i stavite ih na proširene vene. Odmah ih pokrivamo zavojem ili gazom kako bi ih držali na mjestu. Neka djeluju 40 minuta i isprati hladnom vodom. Ovaj proces se ponavlja svakodnevno 2 nedjelje.

Image result for proširene vene

Ovim jednostavnim procesom možete zaboraviti na proširene vene i probleme sa cirkulacijom. Uvjeravamo vas da za kratko vreme neće biti tragova ovih problema. Dakle, spremite se da pripremite ovaj prirodni lijek. Ako mislite da bi vaši prijatelji bili zainteresovani za ove informacije, podijelite sa njima.

PROČITAJTE  Bez izgladnjivanja i vježbi: Jedući ovu hranu izgubit ćete i do 5 kilograma za dvije sedmice!

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom.

PROČITAJTE  ŠOKANTNO: U popularnim čajevima pronađene TOKSIČNE hemikalije!
Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here