Pošto je ovo voće dostupno tokom cijele godine, možete napraviti ovo moćno piće kako biste promovisali tretman u bilo koje vrijeme potrebno za smanjenje holesterola i poboljšanje varenja.

Ukusno i zdravo, ovo piće može liječiti astmu, holesterol i anemiju. Saznajte ispod kako ga pripremiti i sve njegove prednosti.

Ako niste znali, smokve su plod visoko cijenjen širom svijeta. Ova hrana se može uzgajati u bašti i kao dekorativna biljka, jednostavno zbog egzotičnih listova. Najbolje se uzgaja u blizini mora, jer ovo zdravo voće ne može podnijeti nisku temperaturu.

Pijte za liječenje astme, holesterola i anemije

Smokve su pune kalcijuma, kalijuma i cinka. Oni su takođe izvor gvožđa i vitamina C, E, K i A. Trebali znati da su sušene smokve imaju više kalorija nego svježe, pa ih treba konzumirati u manjim količinama  kako bi se izbjeglo povećanje tjelesne težine. Ovo piće će, međutim, poboljšati zdravlje digestivnog sistema, pomoći u smanjenju lošeg holesterola i smanjiti probleme sa disajnim putevima. Ako ste vegetarijanac, možete jednostavno koristiti smokve kao zamjenu za mliječne proizvode. Osim toga, smokve su poznate i kao afrodizijak, tako da može i za to biti zgodno.

Image result for smokve

Smokve igraju ključnu ulogu u smanjenju različitih simptoma napada astme. One također pomažu u liječenju različitih simptoma vezanih za astmu.

Kako pripremiti ovo zdravo piće

Ovde je recept za smokve u maslinovom ulju:

Sastojci:

-40 smokvi
-Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Postavite oko 40 smokvi u teglu i sipajte maslinovo ulje nad njima dok se tegla ne napuni do vrha. Zatvorite i držite je zatvorenomoko 40 dana. Smokve uglavnom apsorbuju ulje za to vrijeme, na taj način će koncentrirati njihove osobine.

PROČITAJTE  Kada vidite čemu sve pomaže, i vi ćete svake noć spavati s ovom vrećicom na prsima!

Image result for smokve

Upotreba:

Jedite smokve prije svakog obroka i osjećajte se zdravije. One su i efikasan lijek za liječenje astme, holesterola i anemije. Neophodno je koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje, ako imate ulje boljeg kvaliteta, ovaj lijek će trajati duže.

Drugi načini liječenja astme

-Limun: Razblažite sok od 1 limuna u 1 čaši vode. Pijte ovu mješavinu tokom jela. Limun neutrališe bakterije koje su prisutne u sluzi koja zapuši respiratorni trakt i djeluje kao antiseptik.

-Grožđe: ovo je medicinski tonik za liječenje astme. Uzmite 5 grama ove biljke u 1 žlicu meda da napravite tonik. Uzmi ga svakog jutra. Sa ovim prirodnim kućnim sredstvom možete se baviti problemima sa astmom.

-Suncokret: Ova biljka je idealna za liječenje bronhijalne astme. Uzmite jednu kašičicu sjemena pomiješajte sa 1 žlicom meda. Uzmite ovu smjesu 1 do 2 puta dnevno.

Image result for Suncokret sjeme

-Korijen od tikve: Miksati jednu žlicu korijena i jednaku količinu meda. Konzumirati jednom dnevno noću, mjesec dana. Ovo djeluje kao korisni antiseptik za liječenje astme.

-Bijeli luk: Uzmite 10 čehna i kuhajte ih u 30 ml mlijeka. Ovo je za pacijente koji pate od rane faze astme. Također možete piti vrući đumbir čaj sa 2 komadića bijelog luka, ujutru i noću.

Svi ovi kućni lijekovi i napici trebaju se preispitati sa specijalistom prije liječenja ozbiljne astme i drugih stanja.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

PROČITAJTE  Imate li ovo na prstu do nožnog palca?! Ako je odgovor da, stopala vas preklinju za pomoć!

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode.

PROČITAJTE  Izgledat će odlično: Namočite noge u ovu mješavinu kako biste izliječili suhu i ispucalu kožu na stopalima!
Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here