19

A Chalazion cista je neravnina u kapku uzrokovana upalu žlijezda. To uzrokuje pritisak na oku, crvenilo i iritaciju. Uobičajeni način za uklanjanje ove ciste kroz postupak u kojem kirurg pretvara kapak iznutra, onda čini mali rez u kapku. U Chalazion se izvukao iz ove rez. Hirurg zatim stavlja pritisak na rez da ga zaustavi od krvarenja, a oko je u zavojima.
Chalazion ciste nisu jedina vrsta infekcije oka koji bi mogla naškoditi vaša vizija. Druge vrste infekcija oka, kao što su styes, ružičasta oka može uzrokovati bol i iritaciju oka.

Iako je uvijek dobro da odmah potražite stručnu pomoć tu su i mnoge kuće lijekovi koji mogu pomoći u smanjenju infekcije, pa čak i ukloniti ga. Ovo rješenje je pristupačno, sve prirodne i to je vjerojatno da imate većinu sastojaka već na raspolaganju!

Prije nego što tretiraju infekcije oka, važno je očistiti i ukloniti višak prljavštine i bakterija koje se gomilaju. Možete ga očistiti pomoću štapića za uši koji je bio umočen u toplu vodu.

Najbolji lijek za uklanjanje pomoću vrućeg obloga. Nanesite krpom, natopljenom u toplom vodom i iscijediti, sa okom barem 3 do 4 puta dnevno. To pomaže povećanje cirkulacije i odvodi kroz čmičak.

Kako koristiti:

PROČITAJTE  "Evo je zapravo jedini razlog zašto sam išao u teretanu"

Korištenje čiste ili bris uronite u toplu vodu i iscjedite ga ukloniti višak vode.
Sa zatvorene oči aplicirati za 5 min.
Da li ovo 3-4 puta na dan.
Slana voda

Iznad spomenuti lijek kuhanoj slanom vodom koja se pokazala kao efikasna. Za ovaj lijek, kuhati lonac vode sa soli i natopite vatu u nju.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje.

PROČITAJTE  "Baka i djed su u braku 50 godina, a onda je djedu dijagnosticiran rak'
Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda.

PROČITAJTE  OVO je velika pogreška koju činite u svom automobilu a može vas ubiti!
Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here