Sunčanica je ozbiljno stanje koje nastaje izlaganjem glave, visokoj temperaturi, tj. uticaju sunčeve toplote.

Prvi simptomi su glavobolja, vrtoglavica, crvenilo lica i temperatura tijela iznad 38.9 stepeni. Kasnije se mogu javiti i zujanje u ušima, problemi sa vidom i malaksalost.

Šta učiniti kada vas pogodi sunčanica?

Sklonite se u hladovinu

Sklonite osobu u hladovinu. Uklonite sve suvišno, čarape, cipele, kapu.

Rashladite umjereno hladnim tušem. Stavite mokru krpu ili peškir na zadnji dio vrata, ili ispod pazuha.

Pošpricajte osobu vodom i rashladite je ventilatorom.

Osoba sa sunčanicom ne smije se hladiti alkoholom. 

Lezite

Ako se osoba onesvijesti okrenite je na leijvi bok (na toj strani je srce pa će cirkulacija brže proraditi) i lijevu nogu saviti.

Uzmite tečnost

Nadoknadite tečnost. Pijte zasoljenu vodu, to će suzbiti dehidraciju i gubitak soli. Voda se ne smije piti prebrzo.

Ostanite mirni

Osjećaj uznemirenosti će ubrzati pumpanje krvi što će podići temperaturu tijela.

Pozovite hitnu pomoć

Ako glavobolja, vrtoglavica, i crvenilo lica traju duže od sat vremena hitnu pomoć.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate.

PROČITAJTE  Ove STVARI bi svaki muškarac morao da zna!
Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

PROČITAJTE  Smjesa zbog koje će vaše patike biti bijele opet

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode.

PROČITAJTE  Ovo je jednostavan i prirodan način da uklonite masno tkivo za manje od 15 dana
Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here