Naš vid je jako bitan. Vi možete pomoći svom vidu, ojačati ga i spriječiti porast dioptrije. Bitno je da unosite dovoljno vitamina A koji se najviše nalazi u mrkvama.

Vitamin A još zove i antikserofltalmični, on sprječava kseroftalmiju i probleme sa rožnjačom. Namirnice koje vam mogu pomoći da poboljšate vid su: boorovnice, maline te ruža.

Zato jedite što više borovnica, malina, mrkvi. Ovdje ćemo vam pokazati i kako da napravite zdrav preparat koji će poboljšati vaš vid i spriječiti porast dioptrije.

Potrebni sastojci:

– 1 šolja ružinih latica
– 4 šolje vode
– 4 kašike lišća maline
Priprema i način korištenja:

Vodu stavite da kuha i onda ubacite latice i listove. Kasnije procijedite i ostavite da se ohladi. Čaj možete piti jer će djelovati na vaše cjelokupno zdravlje, a kasnije nešto pripremite za ispiranje očiju.

Pijte barem jednom dnevno, a s vremena na vrijeme i ispirite. Nakon nekog vremena ćete primjetiti
poboljšanje.

Mi se nadamo će vam ovaj recept biti od koristi.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate.

PROČITAJTE  Da li ste znali za ovu hemikaliju koja se nalazi u vodi i čini vas debljim?
Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

PROČITAJTE  SAVJET ZA NEPODNOŠLJIVE VRUĆINE: Evo šta morate POD HITNO uraditi ako dehidrirate!

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode.

PROČITAJTE  SLIKE SVE GOVORE: ''Imam višak kila i odlučila sam nositi providnu odjeću - rezultati su me ŠOKIRALI!
Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here