Rak, takođe nazvan malignitet, je abnormalni rast ćelija.

Postoji više od 100 vrsta karcinoma, uključujući rak dojke, karcinom kože, karcinom pluća, kancer debelog crijeva, rak prostate i limfom. Simptomi se razlikuju u zavisnosti od tipa. Tretman liječenja može obuhvatati hemoterapiju, zračenje i / ili operaciju.

Rak je stanje u kojem ćelije u određenom dijelu tijela raste i reprodukuju se nekontrolisano. Kancerogene ćelije mogu da napadnu i unište okruženje zdravog tkiva, uključujući i organe.

Rak ponekad počinje u jednom dijelu tijela pre širenja na druge oblasti. Ovaj proces je poznat kao metastaza.

Grožđe je jedno od najpopularnijih voća, ali mnogi ljudi zanemaruju da jedu ono što je možda najzdravija od njih – sjeme. Sjeme grožđa je bogato snažnim antioksidantima i prirodnim jedinjenjima biljke nazvanim oligomernim proanthocyanidin kompleksima (OPCs).

Image result for sjemenke grožđa

U sjemenki grožđa se nalaze visoke koncentracije vitamina E, linolenske kiseline i antioksidans proantocijanidinov kompleks. Manje količine ovih sastojaka nalaze se u koži zrna grožđ. Resveratrol je još jedan sastojak grožđa koji je povezan s antioksidansima.

Prednosti uzimanja ekstrakta sjemenke grožđa

Standardizirani ekstrakt sjemenke se koristi u liječenju niza zdravstvenih problema. Osim toga, ekstrakt sjemenke grožđa se koristi u zaštiti od bakterijskih infekcija.

Flavonoidi koji se nalaze u crvenom vinu pomažu u zaštiti srca od negativnih utjecala.

Studije su potvrdile da ekstrakt sjemenke koristi u tretiranju mnogih kardiovaskularnih bolesti. Također, ekstrakt ovih sjemenki pomaže kod loše cirkulacije.

Usto, smanjuje otekline nastale od različitih ozljeda te smanjuje simptome povezanih s dijabetesom. Također, ubrzava nestanak edema nakon operativnih zahvata.

grozdje

Najčešće isticana prednost ekstrakta sjemenki je njegova antioksidativna vrijednost. Antioksidansi su molekule koje sprečavaju oksidaciju. Produkti oksidacije su slobodni radikali koje se smatra odgovornima za razvoj mnogih bolesti.

PROČITAJTE  Ako "grickate" kožu oko noktiju, TREBALI BI TO PRESTATI ODMAH! Evo zašto...

Najvrijedniji antioksidans u grožđu je oligomerni proantocijanidinov kompleks koji se preporučuje u liječenju mnogih bolesti i stanja. Iako se ekstrakt sjemenke grožđa koristi i preporučuje za sve bolesti, zasad nema znanstvenih studija koje bi potvrdile ovo.

Ono što je potvrđeno je porast razina antioksidansa u organizmu s konzumacijom ekstrakta sjemenke grožđa.

Uz navedene, ekstrakt sjemenke grožđa se povezuje i s smanjenjem rizika od nastanka niza drugih bolesti:

  • Alzheimerova bolest
  • dijabetes
  • zaštita od oksidativnih oštećenja

Postoje snažni dokazi da je ekstrakt sjemena grožđa koristan za brojne kardiovaskularne uslove. Ekstrakt sjemena grožđa može pomoći u vidu slabe cirkulacije (hronične venske insuficijencije) i visokog holesterola. Ekstrakt sjemena grožđa takođe smanjuje otok uzrokovan povredom i pomaže kod bolesti očiju vezanih za dijabetes.

Image result for sjemenke grožđa

Sastojci za čudesno piće:

-1 šolja sjemena grožđa
-1 staklena posuda sa poklopcem
-1 malter
-1 čista tkanina

Prvo, moramo sipati vodu na sjeme grožđa. Nakon toga, treba ih osušiti čistom tkaninom. Sljedeći korak je staviti ih u tanjir i pustiti da ga sunce osuši još više, oko dva do tri dana. Zatim se melju.

Postoji mnogo načina da se u ishranu ubaci ulje sjemena grožđa – pokušajte malo na vašoj salati. Ekstrakt sjemena grožđa može se kupiti u kapsulama od 100-200 miligrama i preporučena doza je samo jedna ili dvije kapsule dnevno. Pored toga, potražite standardizirane ekstrakte sjemenki grožđa koji sadrže najmanje 40 do 80 procenata proantocijanidina za najbolju zaštitnu vrijednost.

Image result for sjemenke grožđa

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate.

PROČITAJTE  Preporučuju doktori: Pridržavajte se ove 2-dnevne ishrane i istopite masti, spriječite dijabetes i izgladnite ćelije raka!
Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom.

PROČITAJTE  Zlatica je domaćica, a zarađuje brdo para: Sada ima plan kako da osvoji cijeli region, ali ne može sama!!
Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here