Broj ljudi sa gojaznošću, kardiovaskularnim oboljenjem i dijabetesom tipa 2 rapidno raste.

Štaviše, naučnici upozoravaju na veliku mogućnost da će do 2050. godine broj oboljelih od Alchajmerove bolesti biti znatno veći.

Mary T. Newport, MD, neonatalni praktičar, koji istražuje naučnu literaturu o Alchajmerovoj posljednjih deset godina, otkrila je da trigliceridi srednjeg lanca (MCT) sadržani u kokosovom ulju mogu biti čudesni lijek za sprečavanje i usporavanje progresije Alzheimerove bolesti.

Njenom mužu, Stivu, starosti 58 godina, dijagnozirana je progresivna demencija više od 5 godina. Prema rezultatima MRI, bolest se verovatno razvijala u Alchajmerovu bolest.

Image result for SHE GAVE HER HUSBAND 1 TABLESPOON OF COCONUT OIL TWICE A DAY FOR A MONTH. YOU WON`T BELIEVE WHAT HAPPENED!!!

Imao je ogromne probleme u pamćenju, kao što su nemogućnost pronalaska stvari u kući ili kako izvaditi vodu iz frižidera. Takođe je patio od depresije. U svom istraživanju, otkrila je da depresija može biti preteča Alzheimer-ove bolesti.

Ćelije ljudskog tijela koriste ketonska tijela kao gorivo kada nedostaje glukoza. Ćelije mozga su najelektivnije ćelije u ljudskom tijelu, jer su ograničene kakvo gorivo koriste da bi ostali žive. Generalno, njima je potrebna glukoza, ali takođe mogu koristiti ketone. Normalno, ljudsko ijtelo nema ketonska tijela koja mogu biti dostupna.

Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima  antivirusno i antibakterijsko djelovanje.

Jedini drugi izvor laurinske kiseline je majčino mlijeko.

Image result for SHE GAVE HER HUSBAND 1 TABLESPOON OF COCONUT OIL TWICE A DAY FOR A MONTH. YOU WON`T BELIEVE WHAT HAPPENED!!!Drugi je sastojak kokosovog ulja kaprilna kiselina koja potiče razvoj “dobrih” bakterija.

Kaprilna kiselina djeluje na liječenje kandide te uništava parazite.

Prednost kokosovog ulja su i srednjelančane masne kiseline, koje se u organizmu lako probavljaju i apsorbiraju.

Ove masne kiseline ne ugrožavaju krv već direktno odlaze u jetru.

Šta se tačno dešava kod Alchajmerove bolesti?

Nervne ćelije u određenim dijelovima mozga ne mogu da koriste glukozu kao gorivo zbog insulinske rezistencije i polako počinju da umiru. Ovaj proces traje 10 ili 20 decenija prije nego što dođe do bilo kakvih jasnih simptoma bolesti. Međutim, ako ti neuroni koriste ketonska tijela kao gorivo, oni mogu opstati i nastaviti da funkcionišu normalno. Slično je slučaj sa pacijentima sa Parkinsonovom bolešću, Hantingtonovom bolešću, multiple sklerozom i ALS-om, gde je problem isti, ali u različitom dijelu mozga i kičmene moždine.

PROČITAJTE  OVAJ VITAMIN SPREČAVA KARCINOM I SRČANI UDAR: Evo kako da smanjite rizik od opasne bolesti!

Image result for SHE GAVE HER HUSBAND 1 TABLESPOON OF COCONUT OIL TWICE A DAY FOR A MONTH. YOU WON`T BELIEVE WHAT HAPPENED!!!Kokosovo ulje se metabolizira na različite načine od drugih vrsta masti. Naime, jetra ih pretvara direktno u ketonska tijela i dalje kao energiju.  Primjena kokosovog ulja dovodi do hiperketonemije, povišenog broja ketonskih tijela u krvi, koje mogu koristiti ćelije mozga u slučaju nedostatka glukoze.

“Hyperketonemija rezultuje značajnim (39%) povećanjem cerebralnog toka krvi i čini se da smanjuje kognitivnu disfunkciju povezanu sa sistemskom hipoglikemijom kod normalnih ljudi”, kaže dr. Newport.

U svojim daljnjim istraživanjima otkrila je da je kokosovo ulje oko 60% masnih kiselina srednjih lanaca, ima nula holesterola i bogata je omega-6 masnim kiselinama.

Kada je bolest znatno napredovala, Dr. Newport je odlučila da probaju terapiju kokosovim uljem. Kupila je 100% kokosovo ulje i davala mužu 36 grama (dvije supene kašike) kokosovog ulja dnevno, više od mjesec dana. Rezultati su bili nevjerovatni.

Image result for SHE GAVE HER HUSBAND 1 TABLESPOON OF COCONUT OIL TWICE A DAY FOR A MONTH. YOU WON`T BELIEVE WHAT HAPPENED!!!

“Poslije oko dvije nedelje, nakon djelovanja kokosovog ulja, zamolila sam ga da nacrta sat, i uspio je to uraditi. Očigledno je bilo poboljšanja “, kaže ona.

To znači da je nakon mesec i po dana njen muž bio gotovo potpuno oporavljen nakon konzumiranja 35 mg (preko 2 kašike) kokosovog ulja dnevno.

PROČITAJTE  KAKO UBRZATI UKLANJANJE toksina iz organizma stimulirajući jetru sa ovim najčešće ignorisanim biljkama?!

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom.

PROČITAJTE  Gledali ste "Dva i po muškarca" svakog dana: Jedna od glumica je toliko propala da ne liči na sebe!
Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here