Dobro, nije bilo kao u horor filmu, ali moram priznati da me je pogled prilično uplašio. To u ogledalu nisam bila ja , mama dvoje dece, supruga, kćerka, sestra, zaposlena žena…

U mene je piljila osoba, u staroj majici, uništene kose. Uvijek sam bila skockana! Š

Da li je moguće da žena može da ima pogrešnu sliku o sebi? Kada sam postala pogrešna?

A onda sam shvatila… Za frizera nemam vremena, pa ni za šoping…

Ok, sve je na meni. Ko me natovario? Pa ja. Muž hoće da usisa, ja znam bolje, djeca hoće u prodavnicu, neka ja ću,mama hoće da skuha, ne, zna  zamastiti…

Upala sam u zamku želeći da pružim najbolje. Sebi nisam pružala ništa, misleći da tako činim više za najdraže.

Postala sam napeta, nervozna od stvari koje moram da obavim.

Bilo je vrijeme da nađem vrijeme za sebe. Ovoga puta sam riješila.

Knjiga kao spas

Pošto sam zaboravila kako da se opustim, ukucala sam u pretraživač riječi u kontekstu “pronađi vrijeme za sebe” .Ako postoji sajt, napravljen je zato što nekome treba,nisam jedina žena koja se zatrpala .

Počela sam da čitam u šoping idem sa drugaricama, sa mužem izađem jednom sedmično bar na kafu, a sa djecom u parku ne stražarim da li će da se isflekaju već ih puštam da uživaj.

PROČITAJTE  SOČNI VJESNIK LJETA: Podstiče varenje, reguliše KRVNI pritisak i još mnogo toga!

I lijepo mi je.

Ako imate sličan problem,  i najmanja promjena je poželjna.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

PROČITAJTE  Pogledajte kako Bosanac kupuje automobil, snimak nasmijao cijeli region!(VIDEO)

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda.

PROČITAJTE  PLAKALA I MOLILA GA DA PRESTANE: Zbog STRAVIČNE SCENE u marketu digao se INTERNET!
Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here