Ono je jedno od najpovoljnijih povrća koje možete konzumirati za liječenje različitih zdravstvenih problema, ima visok sadržaj vitamina A, C, kao i neke minerale, dijetetska vlakana i razne hranljive materije.

Povrće i proizvodi prirodnog porijekla karakteriše njihova efikasnost u poređenju sa lijekovima i laboratorijskom medicinom.

Uopšte, potrošnja voća, povrća je mnogo ekonomičnije od elaboriranih proizvoda, sa prednostima što nema štetnih neželjenih efekata u organizmu.

Bolje ćemo objasniti razloge za njihovu potrošnju i želimo da vas motivišemo da ga dodate svakodnevnoj ishrani.

U nekim zemljama, cveklapomaže ljudima u zdravstvu, jer prema studijama poboljšavaju cirkulaciju, odlažu znake starenja i čak sprečavaju rak.

Naravno smanjuje krvni pritisak: ima visok nivo nitrata, koji kada se pretvara u azotni oksid, pomaže protok krvi.

Image result for cveklu

Potrošnja čaše soka od cvekle svakodnevno pomaže u opuštanju krvnih sudova i smanjuje krvni pritisak.

Betain ima važnu ulogu u mobilizaciji neutralnih masti iz stanica jetre. Pomaže u liječenju: benignih tumora, leukemije te raka, reume i gihta, a osobito kod povišene mokraćne kiseline, potom bronhitisa, a pripisuje joj se moć zaštite od radioaktivnosti. Betain i betacian čine je izvrsnim lijekom za učvršćivanje krvnih žila, potiče izmjenu tvari, kao i funkcije jetre kod arterioskleroze. Autocijan je crvena boja korijena koja je u narodu izazivala uvjerenje da ta crvena boja stvara krv, što nije daleko od istine.

Ona uspješno regenerira oštećene stanice i pozitivno djeluje na stanice zahvaćene karcinomom. Zbog sadržaja joda, djeluje i kod demineralizacije kostiju i zuba. Također uspješno otklanja posljedice pušenja. Sok sprečava i starenje organizma. U pučkoj medicini cikla je lijek za krv. Ciklom se može liječiti i nizak tlak. Sok cikle snižava visoku tjelesnu temperaturu. Sjeme se koristi za terapijsko liječenje tumora icrijeva. Radi boljeg okusa u naribanu cveklu ili sok može se umiješati sok od mrkve, hren, sjemenke kima i med. Kad kupujete ciklu, birajte tamnije crvenu.

PROČITAJTE  Pročitajte priču malog dječaka: Šta je zapravo prava sreća i bogastvo!

Image result for cveklu

Da bi poboljšali efekat preporučujemo sljedeće sastojke:

Sastojci:

-3 repe
-2 jabuka
-2 stabla celera
-Malo komada đumbira

Priprema:

Izuzetno dobro operite i sintetizirajte sve sastojke, možete dodati vodu kad god je potrebno. Jedite dnevno.

Sprečava nastanak tumora: flavonoidi rade na sprečavanju stvaranja ćelija raka. Idealno je da ojača efekat da ga poveže sa drugim prirodnim sastojcima sa sličnim efektom. Zato vam preporučujemo da pripremite sledeći recept:

Sastojci:

– Srednja repa
– Šargarepa
-Jabuka
– Šolja vode

Priprema:

Očistite sastojke, isijecite ih dok ne formiraju homogenu smjesu, i popijte

Detoksifikuje jetru: cveklaima mogućnost smanjivanja žuči i jačanja funkcije jetre, također smanjuje akumulaciju teških metala iz tog organa.

Image result for cveklu

Da biste sprečili neugodnost, trebat ćete:

Sastojci:

– Velika cvekla
– Veliki limun

Priprema:

Dodajte sok limuna na cveklu koja je prethodno oprana i sjeckana, utapkajte do gustog, homogenog šejka. Potrošite odmah.

 

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

PROČITAJTE  Isjekao je pivske flaše po pola: REZULTAT JE ODUŠEVIO ČITAV SVIJET

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode.

PROČITAJTE  Pročita se za 2 minute, a mudrost ostaje zauvijek: ''Ne zaboravi sine da se sve vraća...!
Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here