Prema izvedenim studijama, mogu se dokazati prednosti soka za koronarnu bolest srca, jer pored toga što ih sprečava, mogu se čak i obrnuti oštećenja koja mogu izazvati smrt zbog srčanih problema.

Nar je odličan izvor vitamina B5, kalija. Sto miligrama sadrži 16 posto prepoučene dnevne količine vitamina C

Sadrži fitokemikalije koje potiču stvaranje serotonina za bolje raspoloženje. Ovo otkriće iznimno je bitno za prevenciju osteoporoze.

Klinička istraživanja pokazuju da tvari koje u naru, zvane punicalagini, pogoduju zdravlju srca. Smanjuju holesterol i tlak te ubrzavaju otapanje naslaga u žilama.

Punicalagini su i glavni izvor antioksidativnog djelovanja.

Uz korist za srce, sastojci nara inhibiraju rast raka dojke, debelog crijeva, te sprečavaju promjene koje potiču rast tumora.

Dokazano je da čaša soka od nara  ima snažnije antioksidativno djelovanje od čaše crnog vina.

Related imageZa podizanje imuniteta i prevenciju zdravstvenih poremećaja stručnjaci preporučuju dnevnu konzumaciju 2,5 decilitra soka nara.

Koristi soka od nara:

  • smanjuje rizik od raka
  • štiti od osteoporoze
  • čuva zdravlje zuba
  • čuva zdravlje srca i krvnih žila

Ulje nara

Ulje nara je bogato i hranjivo te se može primjenjivati lokalno u medicinske svrhe.

Ima estrogenska, i antimikrobna svojstva.

Istraživanja pokazuju da ulje nara štiti od raka, gojaznosti i srčanih bolesti.

Bogatstvo antioksidanata čini ulje nara saveznikom protiv starenja.

Vraćaju elastičnost koži, boreći se protiv ekcema, i suncem opečene kože. Masne kiseline koje sadrži smanjuju otekline. Obiluje fitoestrogenima, koji olakšavaju simptome menopauze i predmenopauze poput valunga.
Image result for narKao sredstvo za njegu kože obično se miješa s drugim uljima kako bi mu se ubrzala apsorpcija kroz kožu.

Od njega se izrađuju sapuni, luksuzna kozmetika za lice.

Potrošnja soka od nara je veoma korisna za zdravlje, ali kako očistiti arterije ovim voćem?

Rečeno je da je tako dobar našim arterijama da uspijeva da izbjegne aterosklerozu, koja se sastoji u zgušnjavanju zidova arterija uslijed akumulacije masnog materijala, što je uglavnom izazvano upalom krvi.

PROČITAJTE  Lijek za bolne kosti i koljena: Donosi olakšanje koje nijedna tableta ne može!

Kako očistiti arterije sokom nara

Među koristima nara je prevencija i smanjenje napretka bolesti povezanih sa koronarnim arterijama.

Nar pomaže smanjenju oksidacije izazvane slobodnim agensima kojima se svakodnevno izlažemo, također značajno smanjuje zapaljenje krvi u arterijama, pomaže u smanjenju akumulacije lipida i infiltracije makrofaga u srcu mišićno smanjuje značajne promjene srca i povećava srce.

Image result for nar

Nedostatak vitamina C:
Kao što su istraživanja pokazala, nedostatak vitamina C je jedan od osnovnih uzroka za nastanak kardiovaskularnih bolesti, na isti način, pokazano je kako očistiti arterije i to konzumira sok od nara, jer je vaš dnevni unos smanjuje suženje karotida do 29% godišnje.

Prema izvedenim eksperimentalnim istraživanjima, kardiovaskularne koristi koje se mogu postići s njenom potrošnjom su vrlo široke, među kojima možemo naći i sljedeće:

1. Anti-inflamatorna svojstva:
Upala igra veoma važnu ulogu u srčanim oboljenjima, značajno pomaže antiinflamatorna svojstva nara.

2. Pritisak krvi:
Prirodni angiotenzini u soku narapomažu povećanju azotnog oksida u organizmu i pomažu u inhibiciji enzima, čime se stabilizuje visoki krvni pritisak.

Image result for nar

3. Anti-infektivne osobine:
Ovo voće ima odlične anti-bakterijske i anti-virusne osobine, što je vrlo korisno za ljude sa srčanim oboljenjima jer imaju zapušene arterije, a pojedinac obično trpi više viralnih i bakterijskih infekcija, kao što su hepatitis C i Chlamydia pneumoniae.

4. Osobine antioksidansa:
Jedan od faktora koji ostaje zapušen arterijama je visok holesterol, zbog oksidacije masti za dobijanje velikih antioksidativnih svojstava, pomaže u čišćenju arterija.

Pokazano je da zahvaljujući tome što je veliki antioksidant, može pomoći u smanjenju aterosklerotskih lezija za 44%.

Kako očistiti arterije samo uz ekstrakt nara? Jer, u stvarnosti, to se ne zasniva isključivo na njenoj potrošnji, već je neophodno da sv pratite dobrom ishranom, jer su dobre navike u ishrani od suštinske važnosti kada govorimo o prirodnim tretmanima za borbu protiv bolesti.

PROČITAJTE  Smršala sam 12 kg za mjesec dana pijući ovaj ČAJ: Kada vidite kako izgledam, i vi ćete ga početi koristiti!

Uvijek imajte na umu da je pojava bolesti u našem tijelu uglavnom zbog naše loše ishrane.

Related image

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

PROČITAJTE  URAGANI HARAJU AMEROKOM: Zastrašujući snimak koji ledi krv u žilama!

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here