Da li ste znali da je ovo ukusno piće sjajno i pomaže u rješavanju nedostatka kalcijuma koji vodi do osteoporoze.

Smokva je plod koji se može naći najčešće u jesen, preporučuje se da se maksimalno iskoristi tokom sezone. Možete biti uvjereni da zaista ne biste žalili što ćete učiniti ovaj izbor.

KAKVA SU PREDNOSTI SMOKVE?

Postoje različite vrste smokava, na primjer bijele, crvene boje, suhe i prirodne smokve.  Možemo ih iskoristiti kako bi napravili ukusni, ali i osvježavajući jogurt bez masti. U svakom slučaju, kada potrošimo ovo voće, dobićemo sve prednosti od toga.

PROBAVA

Sjeme iz smokava ispunjeno je prirodnim dijetetskim vlaknima, tako da povećavaju intestinalni tok. Slično tome, funkcioniše kao blagi laksativ koji će svima nama pomoći u svakodnevnom odmoru. Ovo konkretno voće je zapravo izuzetno, kako bi se uklonili gastrointestinalni problemi. Jednostavno moramo konzumirati ovaj plod onako kako želimo i doživljavamo sve efekte.

Image result for smokva

DOBRA ENERGIJA

Ovo je zaista jedan od najboljih izbora za početak dana. U stanju smo kombinirati ovo voće sa jogurtom, ili čak možete pripremiti ukusne pahuljice s njima. Ovo voće je zapravo bogato sljedećim elementima:

-Magnezijum
-Cink
-Gvožđe
-Kalijum
-Flavonoidi
-Bakar
-A-Vitamini, svi B-Vitamini, C kao i E

Kad je riječ o smokvi možemo i da vam saopštimo nešto drugo, činjenica je da je, jedući je u isušenoj formi, izvrstan izvor selena. Ovaj mineral je izuzetno dobar da bi se tijelo detoksikiralo na zajednički način. Ne biste trebali razmišljati dvaput da biste iskoristili prednosti ovog voća i drugih atributa smokve.

UNIKATNI IZVOR KALCIJA

Jedna od najvećih koristi od smokve je visok sadržaj kalcijum minerala i folne kiseline. Zbog toga stručnjaci sugerišu da se široko bori protiv nedostatka kalcijuma kod žena. Jedini nedostatak je što je ovo nevjerovatno voće dostupno samo u jesen. Zbog toga je veoma preporučljivo da ovo voće konzumira što je više moguće tokom ovog perioda godine.

PROČITAJTE  NIJE NAIVNO: Evo šta će se desiti ako odlučite pojesti ZELENI KROMPIR!

S druge strane, smokve donose veliku količinu energije. Jedan od metoda za postizanje ovoga je korištenje pića koje ćemo predstaviti kasnije. Samo pijte na početku dana, i napunite baterije tokom dana. Istovremeno, kasnije ćete zaustaviti osteoporozu.

Image result for smokva

Iako su smokve veoma korisne, ne smijemo stvarno prevazilaziti potrošnju. Jednostavno jedite četiri komada svakog dana. Ovo posebno voće se sastoji od oko 67 Kcal na  svakih 100 grama. Kao što primijetimo, to nije mala stvar, a ovo možemo dodati u naš plan ishrane ako jedemo malim količinama. Pored toga, dobro je znati činjenicu da smokve posjeduju dosta šećera, tako da se ne preporučuje za pacijente sa dijabetičkim oboljenjem.

ANTIREUMATSKE KARAKTERISTIKE

Smokve su sjajne za one koji imaju reumatske probleme. To je posebno korisno za vaš muskuloskeletni sistem. Ovo voće takođe može smanjiti bol, i obezbijediti dosta vitamina i minerala.

SMOKVA SMOOTHIE

Proizvodi koji su vam potrebni:

-4 smokve
-1 čaša mlijeka
-1 kašičica meda

NAJBOLJI NAČIN PRIPREMANJA I KORIŠĆENJA:

Priprema  je izuzetno jednostavna. Veoma važan faktor je kako odabrati mlijeko. Ako želite da jedete veliku količinu kalcijuma, bademovo mlijeko je najbolje. Ali ako niste netolerantni na laktozu, možete odabrati kravlje mlijeko.

Da biste pripremili, morate staviti smokve u blender za hranu. Sada bi trebali dodati šolju mlijeka i meda. Ako želite, možete staviti i malo svježeg jogurta.

Image result for smokva

Ovo zdravo piće mora se konzumirati svakog jutra kako bi se suočili sa krhkim kostima. Da biste izbjegli prelazak iznad kalorijskog indeksa, trebalo bi da konzumirate samo 4 smokve dnevno. Samo uz pomoć ovog pića dobit ćete dosta snage i doze vlakana, vitamina, kao i kalcijuma koji svakodnevno zahtjevamo.

PROČITAJTE  NEVJEROVATNO: Mama se sama porodila tokom carskog reza!

Da biste dobili sve prednosti, napravite ga što je prije moguće i odmah počnite da konzumirate ovo piće.

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

PROČITAJTE  Izašao na binu kao običan dečko, a onda uradio nešto što ne može ni jedan drugi čovjek na Zemlji! NEVJEROVATNO

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here