Šta znate o bananama, osim što su vrlo ukusne?

Možda je to otkriće, ali su veoma hranljive i mogu vas snadbijevati energijom koja vam je potrebna. Šta više, banana može ubrzati metabolizam i time pomoći u procesu gubitka težine.

Možete se zapitati – šta imate na umu? A ono što imamo na umu jeste dijeta s bananama koja se pokazala veoma efikasnom i pristupačnom. Što više nema potrebe provesti bezbroj sati u teretani da bi ste dobili oblik i izgubili težinu.

Banana (lat. Musa spp.) potječe iz Jugoistočne Azije Uzgaja se za hranu, ali i kao ukrasna biljka.

Jednostavni prirodni šećeri koje sadrži banana, fruktoza i glukoza, brzo se razgrađuju.

To je jedan od razloga zašto je banana omiljeno voće.

U usporedbi s jabukom, banana ima čak četiri puta više bjelančevina. Sadrži i veliku količinu kalija koji je od važnosti za kontrakciju mišića.

Kalij i magnezij pomažu kardiovaskularnom sustavu.

Image result for banane

Količina vitamina C iz jedne banane zadovoljava 15% dnevne potrebe.

Redovita konzumacija banana može spriječiti rizik od moždanog udara za 40%.

Talijanski znanstvenici uvjereni su da konzumiranje tri banane dnevno smanjuje rizik od moždanog udara.

Ako se osjećate tužnima, uzmite bananu

Banana sadrži triptofan – aminokiselinu koju tijelo pretvara u serotonin, i time poboljšava raspoloženje.

Banana sadrži i magnezij, čiji je manjak usko povezan uz pojavu depresije.

Čir

Ako imate problema s čirom na želucu, banane će neutralizirati pretjeranu kiselost.

Spojevi indocidi u sušenim bananama povećavaju količinu sluzi u probavi.

Sluz tvori zaštitni sloj koji pomaže liječenju čira.

Related image

PMS

Pojedite bananu kad ste nervozni. Vitamin B6, između ostalog, regulira razinu šećera u krvi.

Proljev

U smirivanju probavnog problema banana može biti od pomoći.

PROČITAJTE  Odsjekla je kosu prvi put nakon 16 godina, stvarno morate vidjeti

Ogulite bananu, narežite na komadiće i pojedite tek kada potamni.

Ublažit će navedene tegobe, ali i pomaže tijelu da vrati izgubljene elektrolite.

Pušenje

Banane mogu biti pomoć pri odvikavanju od pušenja.

Vitamini B6 i B12 te kalij i magnezij pomažu tijelu da se oporavi od povlačenja nikotina.

Osim ovih prednosti ona je značajna i za mršavljenje.

Related image

Možda mislite da je to nemoguće, ali japanski gospodin, gospodin Watanabe će vam potpuno dokazati da ste pogriješili. Već godinama se bori sa problemom viška težine i ništa nije radilo sve dok nije izašao sa dijetom s bananama.

Kako to radi? Pravila su prilično jednostavna – jedite bananu i popijte čašu vode svakog jutra, a zatim sačekajte do ručka. Izgleda da nema ništa složeno oko toga, zar ne? Ako osjetite da jedna banana nije dovoljna – možete pojesti još jednu.

Isto važi i za period između ručka i večere – ako se osjećate gladni, samo pojedite bananu. Praćenjem ove dijete možete izgubiti do 3 kilograma za jednu sedmicu.

Koji je nedostatak? Nema nijednog, ali postoje neka ograničenja. Dok ste na ovoj dijeti ne smijete konzumirati alkohol ili mlijeko. Plus, ne bi trebalo da jedete poslije osam sati.

Da sve sumiramo – to je najbolja dijeta koju smo do sada čuli. Samo razmislite o tome – ne morate isključiti svu hranu koju volite, nema potrebe da idete u teretanu, ali je super ukusno.

To je idealna dijeta. Što se tiče ograničenja, ipak nisu toliko stroga. Šta mislite?

Image result for banane

 

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate.

PROČITAJTE  VIRALNA DIJETA: Za TRI dana TOPITE 3 kilograma – evo kako!
Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom.

PROČITAJTE  "Mrzim kada me prozivaju, a ne poznaju me."
Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here