Bradavice nisu opasne, predstavljaju dosadnu promjenu kože uzrokovanu ljudskim papilomavirusom (HPV).

Bradavice su često bezopasne, ali njihovo pojavljivanje rezultira biva veoma neprijatno za one koji pate od njih.

Ovaj problem se obično javlja u zonama tijela kao što su grudi, pazuh, vrat, kapci, ruke i stopala. Oni su rijetko bolni, ali ono što svi imaju zajedničko su da su veoma zarazni; jednostavan kontakt između kože i kože može prouzrokovati prenos virusa.

Bradavice isu promjene na koži koje nastaju zbog djelovanja humanog papilomavirusa. HPV izaziva hiperplaziju epitela. Mogu se naći kao pojedinačne promjene na koži ili sluznicama, ali se češće vide bradavice. Izgled i veličina bradavica ovise o tome gdje ih nalazimo.

Mogu trajati godinama, ali je vrijeme trajanja varijabilno isto kao što je varijabilno trajanje liječenja. Nakon nekoliko mjeseci može doći do potpunog povlačenja.

Kod koga se javljaju i kako nastaju?

Mogu se pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi. Uzrokuje ih virus humani papilomavirus, a do sada je identificirano više od 60 tipova ovog virusa. Određeni tipovi virusa uzrokuju promjene na koži ili sluznicama. Bradavice mogu nastati prijenosom virusa s čovjeka na čovjeka. Ovaj oblik prijenosa naziva se autoinokulacija. Bradavice često spontano nestanu.

Bradavice

Liječenje ovisi o vrsti bradavica, mjestu na kojem se nalaze, trajanju, o bolesnikovoj dobi, te o tome kako su reagirale na neki već oblik terapije.Međutim u oko 35% bolesnika se ponovno javljaju. Metode kojima se uklanjaju uključuju krioterapiju (zaleđivanje) tekućim dušikom u trajanju oko 30 sekundi, elektrokoagulaciju i ekskohleaciju koje mogu da ostave ožiljke, mazanje kolodijem ili premazivanje 40%-tnom salicilnom kiselinom što dovodi do ljuštenja.

PROČITAJTE  Da, da, dobro vidite! Skinula je 55kg za samo 3 mjeseca, NAJJEDNOSTAVNIJOM PRIRODNOM METODOM!

Generalno, jedno liječenje je dovoljno, osim ako ih ima veliki broj, ili zauzimaju širu površinu kože. U ovom slučaju tretman treba ponoviti.

Poslije procedure treba voditi dobru higijenu i preduzeti lokalnu antibiotsku terapiju. Također morate izbjeći vježbe i znojenje tokom prvih nekoliko dana nakon procedure, kako biste sprečili komplikacije.

Image result for bradavice

Ovo je jedan od najefikasnijih prirodnih lijekova koji se koriste za eliminaciju bradavica.

Prvo pažljivo operite područje oko bradavice sa vodom i blagim sapunom.
U prvom tretmanu sipajte pamučnu vatu u jabukovo sirće. Ostavite 15 minuta na bradavici, a zatim operite vodom.
Ponovite proceduru tri puta nedeljno, nekoliko dana u nedelji. Nakon nekog vremena bradavica će postati mračnija, krajevi će se formirati i na kraju će otpasti.

Mogao bi da da ostanete ožiljak, zavisno od veličine bradavice. Prema tome, nanijeti gel aloe vera na njega.

Ako bradavica nije duboko u koži i ako radite sve pažljivo, neće biti ožiljaka.

Image result for bradavice

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca.

PROČITAJTE  Svi misle da mi je MOMAK zapravo DJED: Nama 40 godina razlike NIJE NIKAKAV PROBLEM!
Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode.

PROČITAJTE  Upravo se dešava revolucija o kojoj svi šute! Sve više ljudi želi van EU: DA LI JE TO JOŠ JEDAN ZNAK DA SE KRAJ EVROPE BLIŽI?!
Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here