Kada bankomat “proguta” pare, iznos se mora odmah vratiti. Bankari su brzi kada klijent kasni s otplatom, a probijaju rokove kada trebaju platiti grešku.

Kada je krajem septembra, bankomat “pojeo” minimalac, Beograđanin B. T. nije sanjao da bi na mjesečnu platu mogao čekati – 180 dana.

 

Toliki rok mu je rekla banka za rješavanje reklamacije, i to kada je zvao da pita – gdje su novci. Međutim, zakoni striktno propisuju da je banka dužna da u ovom slučaju reaguje odmah.

A, greška je bila do bankomata banke, koji mu je vratio karticu, ne isplativši ni dinara, skinuvši 24.000 dinara. On je ušao u banku, prijavio problem, te čekao platu.

“Pošto se niko iz banke nije javljao, ja sam se obratio banci, na šta su mi mejlom odgovorili da je rješavanje u toku, i da je rok 180 dana. Zar da šest meseci čekam platu?”, upitao se B. T.

“Pitao sam ih, zašto ne mogu da uporede stanje gotovine u bankomatu i utvrde da ima viška . Tada su mi rekli da bankomate puni druga firma”, ističe on.

“Ako je korisniku zadužen račun za veći iznos u odnosu na iznos koji mu je isplaćen, banka je u skladu sa odredbama Zakona o platnim uslugama dužna da nakon saznanja obezbijedi povraćaj novca”, ističu u Narodnoj banci Srbije.

PROČITAJTE  Uzela je stare tajice, a ono što je napravila oduševit će vas (VIDEO)

To, znači da je ovaj klijent trebalo da bude obeštećen još u – septembru.

 

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje.

PROČITAJTE  U jednu teglu stavite suhe šljive i maslinovo ulje: ČINI ČUDO ZA ORGANIZAM
Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda.

PROČITAJTE  Hrana za doručak koja spriječava dobijanje RAKA CRIJEVA: SJAJAN UKUS ZAGARANTOVAN
Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here