Volimo domaće kisele krastavce i to posebno zimi.

Domaće kiseli krastavci su tradicionalni za našu obiteljsku hranu, mogu se naći na našem stolu skoro svakog dana!

Nakon ovih informacija, jednostavno nisam mogli da odolimo a da ne podijelimo vijesti sa vama! Ispostavlja se da sva kiselina značajno utiču na naše tijelo, stimulišu mozak, pomažu digestivnom sistemu i čak može zamijeniti antidepresive.

Samo osoba sa zdravim stomakom može biti srećna! Naučnici su identifikovali odnos između dobre probave i mozga: mozak djeluje produktivnije ako je stomak u redu. Ključ za zdravlje digestivnog sistema je prisustvo fermentisanih proizvoda u ishrani.

Kiseli krastavci se pripremaju fermentacijom i sadrže bakterije koje održavaju zdravu mikrofloru u stomaku i crijevima. Mliječna kiselina pomaže u smanjenju količine holesterola u krvi i poboljšava cirkulaciju krvi i smanjuje krvni pritisak.

Image result for KISELI KRASTAVCI

Takođe, krastavci su bogati vlaknima, koji aktiviraju digestivni sistem i pomažu hrani da lako prolazi kroz gastrointestinalni trakt. Ako osoba nema problem sa bubrezima, stručnjaci preporučuju češće konzumiranje kiselih krastavaca – ovi proizvodi čak doprinose gubitku težine!

Profesor Ivan Neumyvakin smatra da su kiseli krastavci najbolji proizvod za alkalinizaciju tijela. Takođe sprečavate rak! U zdravoj kiseoničkoj bazi ne postoji prostor za rast opasnih ćelija raka.

Da budete optimisti, morate biti zdravi i razmišljati pozitivno. Ako ste zdravi, svi organi su u ravnoteži, mozak aktivno proizvodi hormon sreće – serotonin.

Kiseli krastavci sadrže veliku količinu vode, malo masnoće te prehrambena vlakna. Isto tako, oni su bogat izvor minerala među kojima su i željezo, natrij i fosfor. Sadrže i vitamine poput vitamina C, A, B-6, B-12, i tiamin.

PROČITAJTE  VOĆNI KOKTELI ZA BRZI GUBITAK KILOGRAMA! Za samo 7 dana istopite salo sa stomaka!

Image result for KISELI KRASTAVCI

U nastavku donosimo deset koristi kiselih krastavaca:

1. Nadoknađuju tečnost. Ako ne pijete dovoljno vode, jedite kisele krastavce.

2. Olakšavaju probleme s želucem. Krastavci će ublažiti gorušicu.

3. Eliminišu otrove iz tijela. Voda koja se nalazi u kiselim krastavcima pročišćava organizam i izbacuje otpadne proizvode. Ako ih jedete, pomažu da se rastvori kamen u buregu.

4. Puno vitamina. Krastavci sadrže mnogo vitamina koji su potrebni svakodnevno, koji poboljšavaju imunološki sistem.

5. Puno minerala. Kiseli krastavci su bogati kalijumom, i silicijumom.

6. Pomažu kod mršavljenja. Zbog toga što su puni vode i niskokalorični, krastavci su idealni za one koji hoće smršati. Koristite ga u supama i salatama. Kiseli krastavci mogu riješiti i problem sa zatvorom.

Image result for KISELI KRASTAVCI

7. Ljekovito djelovanje na oči. Komadić hladnog krastavca na podbulim očima pomaže da se uklone podočnjaci i nadutost.

8. Prevencija kancera. Kiseli krastavci sadrže supstance: sekoizolaricirezinol, i pinorezinol. One smanjuju rizik od nekih vrsta raka, uključujući rak materice, prostate i jajnika.

9. Pomažu kod dijabetesa, i holesterola. Sok od krastavca sadrži hormon koji treba ćelijama pankreasa da proizvedu insulin. Istraživanja su pokazala da jedinjenje sterol može da smanji nivo holesterola. Krastavci sadrži velike količine vlakana, i magnezijuma. Ove hranljive materije regulišu krvni pritisak.

10. Jačaju kosu i nokte. Čudesni mineral silicijum-dioksid u kiselim krastavcima čine kosu i nokte sjajnijim i jačim. Sumpor i silicijum-dioksid stimulišu rast kose.

Image result for KISELI KRASTAVCI

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

PROČITAJTE  Zaboravite na slikone: Ovih pet biljaka će pospiješiti rast vaših grudi!

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima: 1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode.

PROČITAJTE  Izmiješajte ovo u vodi i pijte jedan čašu dnevno - Salo oko struka će se istopiti za 10 dana!
Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode. Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here