Sa jeseni, na pijace stižu novo voće i povrće koje je karakteristično za ovo doba.

Neke vrste obiluju hranljivim sastojcima koji pomažu da ojačate imuni sistem ali i  sagorite kilograme.

Od bundeve i pečuraka, do japanskih jabuka, ovo su namirnice koje mogu pomoći u gubljenju kilograma.

1. Bundeva

Bogata je vitaminom A i sadrži protivupalne omega 3 kiseline. Predstavlja izvor kalijuma i sadrži vitamin B koji pomaže u razgradnji masti, posebno na stomaku.

2. Pečurke

Obiluju vitaminima B i D, i dodatak su mnogim jelima. Poboljšavaju metabolizam.

3. Karfiol

Odlična zamjena za hranu sa skrobom. Narendani karfiol može se koristiti umjesto pirinča. Pomaže u smanjenju rizika od nekih vrsta raka. Bogat je vlaknima.

4. Jabuke

Jabuke su neizostavne na trpezi. Bogate su vlaknima i vitaminom C.

5. Kivi

Ovo voće je idealno da se zadovolji želja za slatkim. Jedan kivi ima oko 60 kalorija. On zbog ovoga pomaže organizmu da oksidira masti. Sadrži i dosta kalijuma.

6. Japanske jabuke

Sadrže vitamine A i C i vlakna, a bogate su i manganom.

7. Kruške

Sadrže samo 100 kalorija. Dobar su izvor vitamina C. Usporavaju varenje što smanjenje holesterol.

8. Nar

Doći do sjemenki je izazov, ali je vrijedno truda. Ovo voće bogato je vitaminima C i K, koji smanjuju masne ćelije.

PROČITAJTE  OVO JE TAJNI RECEPT ČEVABDŽIJA: Evo kako da dobijete najukusnije čevape koji se jedu samo u Sarajevu

Ovo je PET najefikasnijih dijeta koje brzo TOPE MASNE NASLAGE!

Dosta dijeta ima jo-jo efekat, pa se kilogrami često vrate. Postoje razne dijete, ali mnoge su restriktivne i štetne za zdravlje. S druge strane, postoji opasnost od jo-jo efekta. Zato su vam potrebne ove dijete.

1.DIJETA MLADOG MJESECA

Image result for dijeta

Prvo pogledajte kad je dan mladog mjeseca. Tog dana, ništa se ne jede. Pije se samo voda ili čaj. Treba da popijete tri do pet litara tečnosti. Oko pola litre vode začinite s malo bibera i đumbira. Ako se budete držali pravila, za taj dan možete smršati i tri kilograma. Sledećeg dana jedite  laganu hranu. Do kraja prve sedmice, izbacite hljeb i tijesto. Jedite puno povrća. Druge sedmice ubacite dvopek i puter, kao i jaja i sir. Ostatak dana nastavite po režimu iz prve sedmice. Treće sedmice, pridržavajte se režima iz druge nedelje. Četvrte nedelje možete jesti sve. Pojedite poneki kolač ili parče čokolade. Kad dođe dan mladog mjeseca, sve ispočetka.

2.DIJETA 7 DANA-7 KILOGRAMA

Evo šta ćete jesti u narednim danima:

PROČITAJTE  Svi u mojoj kući jedu prezrele banane dvaput dnevno nakon što su ovo saznali! Evo zašto su korisne!
1. dan – sve voće, čaj, sok, voda. 2. dan – svježe ili bareno povrće (preporučuje se lisnato ),čaj, kafa i sok. 3. dan – kombinacija voća i povrć, čaj, kafa i sok, voda 4. dan – banane i mlijeko, čaj, 1,5-2 1 vode 5. dan – odrezak bijelog mesa ili pečenu ribu uz salatu sa malo maslinovog ulja. 6. dan – povrće i meso, čaj i kafa, 1,5-2 l vode 7. dan – pirinač, voće i povrće, čaj, kafa i sok, voda.

3.LIMUN DIJETA

 

Limun dijeta je jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti limunov sok pomiješan sa vodom. Dan 1: sok od limuna pomiješan sa čašom svježe vode. Dan 2: sok od dva limuna pomiješan sa dvije čaše vode. Dan 3: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 4: sok od četiri limuna sa četiri čaše svježe vode. Dan 5: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 6: sok od šest limunova sa šest čaša vode. Dan 7: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati jednu kašiku meda. Dan 8: sok od šest pomiješan sa šest čaša  vode.

PROČITAJTE  Efikasno i bez bola: Rastvorite bubrežne kamence pomoću ovog moćnog sirupa!
Dan 9: sok od pet limunova sa pet čaša vode. Dan 10: sok od četiri limuna sa četiri čaše vode. Dan 11: sok od tri limuna sa tri čaše vode. Dan 12: sok od dva limuna sa dvije čaše vode. Dan 13: sok od jednog limuna sa čašom vode. Dan 14: sok od tri limuna sa deset čaša vode. Dodati kašiku meda

4.BRZA DIJETA – 5 KG ZA 5 DANA

 

Osnovno jeste to da se svakog dana jede isto – za doručak voće, a za ručak viršla. Dijeta traje pet dana. Mora se praviti pauza. Za pet dana, se gubi 5 kilograma. Napomena Tokom dijete su zabranjeni sokovi, mlijeko i alkohol.

5.TRODNEVNA DIJETA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here